22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRoșianu nu are voie să părăsească Doljul, Gigioc rămâne în arest

Roșianu nu are voie să părăsească Doljul, Gigioc rămâne în arest

Pus sub control judiciar în dosarul în care Gigi Vadik Zavera (Gigioc) este acuzat de comiterea infracțiunii de complicitate la tentativă de omor, Gigel Roșianu nu are voie să părăsească județul Dolj. Aceasta este hotărârea luată ieri de Curtea de Apel Craiova, instanță care a respins o contestație formulată de Roșianu.
Pe 23 noiembrie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au cerut, fără succes însă, arestarea preventivă a trei inculpați în dosarul în care Vadik Gigi Zavera, zis Gigioc, a fost pus sub acuzare, alături de mai mulți inculpați, pentru comiterea unor infracțiuni violente. Este vorba de Ion Ilie, Gigel Roşianu și Irinel Coandă, care au fost reținuți de procurori pe 22 noiembrie. Anchetatorii au reținut că, atât Ion Ilie, cât și Gigel Roșianu, ar fi încercat să-l ajute pe Vadik Gigi Zavera să plece din țară pentru a se sustrage cercetărilor. Mai exact, potrivit anchetatorilor, Ion Ilie i-a pus la dispoziție o mașină lui Gigi Zavera, cu care acesta din urmă, fiind însoțit de Gigel Roșianu, ar fi încercat să iasă din țară pe la Drobeta Turnu Severin.
În acest dosar, anchetatorii au reținut că, în noaptea de 4 noiembrie, mai multe persoane au provocat un scandal într-un bar de pe strada A.I. Cuza, în urma căruia Cristian Marian Vlădescu și Vadik Gigi Zavera au fost răniți, dar și că faptele comise de inculpați „constituie o acţiune de represiune, un act de vendetă voit exemplificator pentru ceilalţi membri ai grupării“.
Mai trebuie spus că atât Gigi Zavera, cât și Ioneluș Cimpoeru, care este acuzat de tentativă de omor, au fost arestați preventiv pe 18 noiembrie.
Pe data de 8 decembrie, procurorii doljeni au cerut prelungirea mandatelor de arestare emise pe numele lui Gigi Zavera și Cimpoeru, iar o săptămână mai târziu, Curtea de Apel Craiova a hotărât ca ambii inculpați să rămână în arestul IPJ Dolj.
Ulterior, pe 15 decembrie, Gigel Roșianu a cerut Tribunalului Dolj permisiunea să părăsească teritoriul judeţului Dolj, însă cererea i-a fost respinsă. Hotărârea instanței a fost contestată la Curtea de Apel Craiova, instanță care i-a respins acțiunea vineri, pe 23 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS