16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljean condamnat cu suspendare pentru mituirea unui polițist

Doljean condamnat cu suspendare pentru mituirea unui polițist

Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au hotărât, miercuri, să condamne la un an de închisoare cu suspendare un bărbat din localitatea doljeană Plenița, acuzat că a încercat să mituiască cu 200 de euro un polițist din comună. În noiembrie, inculpatul fusese condamnat de Tribunalul Dolj la un an de închisoare cu executare.
Anchetatorii au reținut că, pe 1 iulie, anul acesta, agentul principal de poliție Gheorghe Bongiu, șeful de post din comuna Plenița, i-a reținut permisul de conducere lui Cornel Mihai, de 29 de ani. Motivul a fost acela că Mihai nu a acordat prioritate de trecere unui alt autoturism care circula regulamentar, cu care a intrat în coliziune și l-a avariat.
Ulterior, Mihai a insistat pe lângă polițist să-i restituie documentul în schimbul unei sume de bani, însă polițistul a refuzat și și-a informat șefii că un bărbat încearcă să-l mituiască. Cercetările au fost preluate de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Dolj, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care au organizat o acțiune de prindere în flagrant.
Pe 4 iulie, bărbatul de 29 de ani a fost prins în flagrant chiar în sediul Postului de Poliție Plenița, în timp ce îi oferea 200 de euro polițistului pentru a-i restitui permisul de conducere. După ce a fost audiat, Cornel Mihai a fost reținut și arestat preventiv, iar pe 19 iulie a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj, instanță care s-a pronunțat pe 2 noiembrie, când inculpatul a fost condamnat la un an de închisoare cu executare. De asemenea, judecătorii doljeni au dispus confiscarea sumei de 200 de euro de la inculpat și au menţinut măsura arestului preventiv. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova, instanță care a dat o hotărâre în acest dosar miercuri, pe 21 decembrie.
Judecătorii de la Curtea de Apel au admis acțiunea inculpatului și au dispus suspendarea executării pedepsei de un an de închisoare, dar și eliberarea acestuia din penitenciar. În plus, inculpatul a fost obligat să presteze 80 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Plenița.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS