6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o prognoză valabilă pentru perioada 19 – 25 decembrie, care prezintă valorile minime și maxime din fiecare regiune a țării.  Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.
În Oltenia, va exista o uşoară creştere termică până la medii de 3 – 5 grade, iar până la sfârşitul intervalului vor fi doar uşoare variaţii în jurul acestora. Minimele termice vor fi negative şi vor varia uşor de la medii de -8 – -7 grade la medii de -6 – -5 grade. Vor fi precipitaţii în jurul datei de 24 decembrie, iar în restul intervalului condiţiile de apariţie a acestora vor fi reduse.

La munte, va exista o creştere termică, mai importantă în a doua săptămână, până la medii de -2 – 0 grade. Valorile termice nocturne se vor situa între – 9 – -7 grade. Vor fi precipitaţii pe arii relativ extinse şi posibil mai însemnate cantitativ în jurul datelor de 20 şi 24 decembrie, dar şi în restul intervalului, însă pe spaţii mai mici şi în general slabe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS