27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Opt incendii în trei zile

Dolj: Opt incendii în trei zile

Echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al Judeţului Dolj au fost solicitate să intervină, în perioada 16 -19 decembrie,  pentru stingerea a opt incendii și în 82 cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

În data de 16.12.2016, ora 13:37, Secţia Pompieri Segarcea a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie, în oraşul Segarcea, str. Crinului. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la deșeuri nereutilizabile (funingine). Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum deteriorat.

În data de 16.12.2016, ora 17:43, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie, din mun. Băileşti, str. A.I. Cuza. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la deşeuri nereutilizabile(funingine). Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum deteriorat.

În data de 17.12.2016, ora 03:48, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova în cooperare cu Secţia Pompieri Craiova a intervenit cu cinci autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit în mun. Craiova, la gospodăriile cetăţenilor Ion P., Valentin G. de pe str. Cerbului și Octavia G. de pe str.Căprioarei. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la acoperișul a două case și trei anexe gospodărești, în urma incendiului au ars acoperișul a două case pe o suprafață de aproximativ 300 mp, și cele trei anexe gospodăreşti. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş defect sau o sobă cu acumulare de căldură.

În data de 17.12.2016, ora 10:57, Garda Pompieri Bechet a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la locuinţa lui Ion P. din loc. Ostroveni, sat.Orăşani. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la deșeuri nereutilizabile(funingine). Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum deteriorat.

În data de 17.12.2016, ora 14:00, Secţia Pompieri Craiova – Punct de lucru Filiaşi a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism aparţinând lui Constantin D. din loc. Răcarii de Sus. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta în interiorul autoturismului, în urma acestuia a ars autoturismul în proporţie de 50%. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un scurtcircuit electric (conductor electric defect).

În data de 17.12.2016, ora 14.01, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească aparţinând lui Jedoi P. din loc. Bistreţ, sat. Plosca. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la anexa gospodărească, în urma acestuia a ars anexă gospodărească pe o suprafață de aprox. 10mp şi aprox. 2000 kg furaje. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un foc deschis în spații deschise.

În data de 19.12.2016, ora 00:43, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al locuinţei doamnei Geta P., din mun. Băileşti, str. Oituz. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la în podul casei la o grindă de lemn, în urma acestuia a ars aprox. 1 m.l. grindă din lemn din structura podului locuinţei. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum deteriorat.

În data de 19.12.2016, ora 02:44, Secţia Pompieri Băileşti a intervenit cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coşul de fum al locuinţei lui Constantin R., din mun. Băileşti, str. Independenţei. La sosirea echipajului de pompieri, incendiul se manifesta la acoperișul casei de locuit, în urma acestuia au ars aprox. 15 mp acoperiş confecţionat din lemn cu învelitoare de ţiglă şi aprox. 7 mp din tavanul bucătăriei. Cel mai probabil, incendiul a fost declanşat de un coş de fum deteriorat.
În data de 18.12.2016, ora 19:11, S.V.S.U. Amărăştii de Sus şi S.V.S.U. Amărăştii de Jos au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la plante furajere, în com. Amărăştii de Sus. Au ars aprox. 5000 kg plante furajere.

În data de 18.12.2016, ora 09:25, Detaşamentul 1 Pompieri Craiova a asigurat măsuri de apărare împotriva incendiilor la un eveniment de promovare a sportului în aer liber, prin organizarea „Crosului cel mai rapid ren”, desfăşurat în Parcul „Tineretului” din mun. Craiova.
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare a fost solicitat să intervină pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, după cum urmează:

– asistenţă medicală de urgenţă aeriană – 5
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (T.I.M) – 12 intervenţii.
Detaşamentul 1 Pompieri Craiova (NEONAT) – 1 intervenţie.
Detaşamentul 2 Pompieri Craiova (E.P.A.) – 21 intervenţii.
Detaşamentul Pompieri Calafat (E.P.A.) – 8 intervenţii.
Secţia Pompieri Craiova (E.P.A.) – 8 intervenţii.
Secţia Pompieri Băileşti (E.P.A.) – 7 intervenţii.
Secţia Pompieri Segarcea (E.P.A.) – 12 intervenţii.
Garda Intervenţie Pompieri Bechet (E.P.A.) – 13 intervenţii.

MĂSURI DE PREVENIRE LA
COŞ BURLAN DE FUM DEFECT SAU NECURĂŢAT

Verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşului de evacuare a fumului sunt obligatorii.
Coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.
Coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ala planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi alte asemenea).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS