15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCe schimbări au apărut la validarea managerilor de școli

Ce schimbări au apărut la validarea managerilor de școli

În urma concursului pentru directori, la Colegiul Național „Ca­rol I“ din Craiova se va schimba întreaga echipă de conducere
În urma concursului pentru directori, la Colegiul Național „Ca­rol I“ din Craiova se va schimba întreaga echipă de conducere

Inspectoratul Școlar Județean Dolj a validat vineri prin Consiliul de Administrație cei 150 de directori și 37 de directori adjuncți care au promovat concursul. Lista finală cu cei promovați arată că în urma opțiunilor făcute de candidații care au promovat pe mai multe funcții au apărut și schimbări. Noutăți referitoare la cine va lua un nou mandat vor fi și săptămâna viitoare, când se vor valida listele cu cadrele didactice care vor fi detașate pe cele 44 de funcții de director și 36 de funcții de director adjunct care nu au fost ocupate prin concurs.

Stabilirea directorilor la multe școli din Craiova a depins de opțiunile făcute de cadrele didactice care au promovat concursul pe mai multe funcții, fie în aceeași școală, fie în alte unități de învățământ. Vineri a fost validată lista finală cu cei care vor conduce pe viitor școlile din Dolj și care arată că apar modificări atât la unitățile din județ, cât și din Craiova. Schimbările vizează inclusiv colegiile din Craiova. La Colegiul Național „Elena Cuza“, director va fi Liviu Cotfasă, care va avea ca adjuncți pe Aurelia Corbeanu și Simona Copăcescu. Și la Colegiul Național ”„Carol I“ se schimbă echipa de conducere, funcția de director fiind preluată de Angel Cristian Stăiculescu, care va avea ca adjuncți pe Nicolae Petrescu și Simona Magdalena Parseghian. La Colegiul Național „Frații Buzești“, în urma opțiunilor făcute de cele două candidate promovate, director în următorii patru ani va fi Carmen Ștefănescu, iar director adjunct Ileana Didu, urmând ca săptămâna viitoare să se stabilească încă un director adjunct pe un post rămas vacant până la organizarea concursului. Conducerea se va schimba și la Colegiul Național „Nicolae Titulescu“, ca director fiind promovat Bogdan Ionel. De asemenea, la Colegiul Național Economic „Gheorghe Chițu“, un nou mandat de patru ani va fi preluat de Dumitru Iftimov, iar la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan“, manager va fi Vasile Voinescu.
La Liceul „Voltaire“, concursul a fost promovat Carmen Dorina Popi. Schimbări vor fi și la Liceul „Henri Coandă“, manager urmând să fie Mihaela Brumar, care a promovat pe această funcție după contestații. Și la Liceul CFR din Craiova se schimbă managerul, funcția fiind preluată de Cristian Pătrașcu. La Liceul „Traian Vuia“, manager va fi Ileana Moculescu. La unitatea școlară cu cea mai mare concurență din Craiova, Școala Gimnazială „Elena Farago“, va rămâne director Vlad Marian, care a renunțat la celelalte două funcții pentru care promovase, respectiv director la Școala Gimnazială „Traian“ și la Școala Gimnazială „Nicolae Romanescu“. Schimbări vor fi și la Școala Gimnazială „Sfântul Dumitru“, unde mandatul de manager va fi preluat de Alina Ciucă.
Miercuri vor fi desem­naţi cei care ocupă posturile ră­mase libere după concurs

Pentru cele 80 de posturi de conducere rămase vacante și după concurs, 44 pentru directori și 36 pentru directori adjuncți, lista cadrelor didactice care vor prelua mandatul până cel târziu la finalul anului școlar va fi validată miercuri, a anunțat inspectorul școlar general. „Propunerile pentru manager au fost făcute de consiliile profesorale ale școlilor care au funcții de director și director adjunct rămase vacante după încheierea concursului. Validarea respectivilor directori se va face miercuri pentru că vom verifica dacă cei propuși fac parte din Corpul Național de Experți, dacă au cel puțin gradul II. De asemenea, avem situații cu mai multe propuneri pentru aceeași unitate școlară“, a declarat inspectorul școlar general, Lavinia Craioveanu. Numirile cu detașare vizează, în cea mai mare parte, școlile din județ. Au rămas posturi libere la Liceul Amărăștii de Jos, dar și la școlile gimnaziale din Bratovoiești, Catane, Cerăt, Desa, Giurgița, Izvoare, Ostroveni, Piscu Vechi, Seaca de Pădure, Teslui, Vârvoru de Jos și Școala Gimnazială nr. 1 Băilești.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS