10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Tânărul acuzat de propagandă jihadistă, reținut de procurori

Craiova: Tânărul acuzat de propagandă jihadistă, reținut de procurori

Constantin Luigi Boicea, tânărul de 18 ani din Craiova acuzat de propagandă în favoarea ISIS, a fost reținut joi noaptea de procurorii DIICOT și va fi dus vineri în instanță cu propunere de arestare preventivă, informeaza Agerpres.

Procurorii au efectuat joi percheziții la domiciliul lui Constantin Luigi Boicea, acesta fiind apoi ridicat și dus la sediul central al DIICOT din București, unde a fost audiat mai multe ore.

Inițial, în decembrie 2015, Luigi Boicea a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru propagandă jihadistă în favoarea ISIS, el fiind reținut atunci pentru 24 de ore și apoi eliberat, sub control judiciar. Tot atunci, anchetatorii au dispus ca tânărul să fie supus unei expertize psihiatrice.

Ulterior, printr-o ordonanță din data de 6 decembrie 2016, DIICOT a extins urmărirea penală pe numele tânărului sub aspectul săvârșirii infracțiunii de participare la instruirea sau pregătirea în vederea folosirii mijloacelor distructive, armelor de foc, dispozitivelor explozive de orice fel, munițiilor, explozivilor, în scopul comiterii unui act de terorism.

Anchetatorii susțin că Luigi Boicea a continuat să acceseze site-uri de propagandă și instruire a viitorilor combatanți aparținând organizației teroriste Daesh/Stat Islamic, încercând să intre în contact cu lideri ori reprezentanți ai organizației pentru a obține sprijin logistic și financiar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS