9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pentru toată săptămâna în Oltenia

Prognoza meteo pentru toată săptămâna în Oltenia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 28 noiembrie – 11 decembrie 2016 şi potrivit datelor, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit în această perioadă. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia şi sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

În Oltenia, în cea mai mare parte a timpului, vremea va fi mai rece decât în mod obişnuit. Doar valorile nocturne din perioada 5-11 decembrie vor fi în jurul celor specifice perioadei. În medie, temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 6 grade, iar temperaturile minime între -3 şi -1 grad. Vor fi posibile precipitaţii în cea mai mare parte a timpului, în general slabe cantitativ. Probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare în intervalul 6-10 decembrie.

La munte, vremea va fi mult mai rece decât în mod obişnuit, în această perioada. Pe întreg intervalul, valorile termice vor fi negative, atât în cursul nopţilor cât şi în cursul zilelor. Vor fi valori ale temperaturilor maxime de -3…-2 grade, iar cele minime se vor situa în jur de -6 grade. În cea mai mare parte a timpului va ninge, iar ninsorile pot fi mai consistente, cel mai probabil, în perioada 5-11 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS