16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVictimele acoperișurilor „zburătoare“

Victimele acoperișurilor „zburătoare“

Vântul puternic care a bătut duminică în municipiul Craiova a smuls acoperișurile mai multor blocuri, care au fost aruncate peste autoturismele parcate în apropiere. După o situație întocmită de pompierii doljeni, acoperișurile smulse de vânt și cărămizile căzute de pe imobile au avariat nouă autoturisme.
Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj au precizat că, în cursul zilei de duminică, pompierii au fost solicitați să intervină pentru degajarea mai multor acoperișuri luate de vânt de pe blocurile din municipiu. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită de bucățile de tablă și lemn smulse de rafalele de vânt.
Au fost însă și situații în care mai multe autoturisme au fost avariate de tencuiala căzută de pe blocuri. De exemplu, un cititor GdS a sesizat faptul că două autoturisme au fost avariate de tencuiala căzută de pe blocul F2, situat pe bulevardul Dacia.

Pagubele, recuperate în instanță

La rândul lor, polițiștii doljeni au explicat că, în cursul zilelor de duminică și luni, mai mulți craioveni au sesizat faptul că le-au fost avariate mașinile de acoperișurile luate de vânt ori de bucăți de tencuială căzute de pe imobile. Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat că, în cazul în care persoanele păgubite nu au o asigurare CASCO, trebuie să se adreseze instanței de judecată pentru a-și recupera paguba: „Polițiștii au eliberat autorizații pentru repararea vehiculelor avariate de acoperișurile și bucățile de tencuială desprinse de vânt, iar proprietarii acestora au fost îndrumați să acționeze în instanță Asociațiile de Proprietari sau societățile care au executat lucrările pentru recuperarea prejudiciului produs“.

Trei acoperișuri fără autorizații

Poliția Locală Craiova a constatat că pentru trei dintre acoperișurile luate de vânt nu existau autorizații de construire. „Acoperișurile realizate fără autorizație de construire și documentație tehnică sunt următoarele: bloc J49 din cadrul Asociației nr. 21 Rovine, bloc 80A din cadrul Asociației nr.17 Craiovița Nouă, bloc C2 din cadrul Asociației nr.7, 1 Mai“, au precizat reprezentanții Poliției Locale Craiova. În cursul zilei de ieri, reprezentanții mai multor asociații de proprietari au fost invitați la sediul Poliției Locale, „cu documentele pentru lucrările de modificare ale sistemului constructiv din terasă în acoperiș de tip șarpantă, în vederea notificării de punere în siguranță a elementelor de șarpantă și aplicării sancțiunilor contravenționale prevăzute de Legea nr. 50/1991 republicată și actualizată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții“, după cum a mai comunicat Poliția Locală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS