10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopertina Teatrului de Vară a cedat la primul vânt puternic

Copertina Teatrului de Vară a cedat la primul vânt puternic

O echipă de muncitori desfăcea copertinele Teatrului de Vară, după ce una dintre acestea a fost smulsă de vânt (Foto: Claudiu Tudor)
O echipă de muncitori desfăcea copertinele Teatrului de Vară, după ce una dintre acestea a fost smulsă de vânt (Foto: Claudiu Tudor)

Vântul puternic de sâmbătă şi duminică a afectat parcurile craiovene, dar şi mulţi copaci, blocuri şi autoturisme din oraş. În Parcul „Nicolae Romanescu“ au fost puşi la pământ câţiva copaci, iar o parte din copertina cu care a fost acoperit Teatrul de Vară, recepţionat în urmă cu doar două săptămăni, s-a desprins. Nici în Parcul Tineretului lucrurile nu au stat foarte bine, aici căzând opt copaci. De asemenea, opt acoperişuri au fost luate de vânt şi nouă maşini au fost serios avariate.

Intrarea în Teatrul de Vară era, ieri, interzisă (Foto: Claudiu Tudor)
Intrarea în Teatrul de Vară era, ieri, interzisă (Foto: Claudiu Tudor)

Copertina de pe acoperişul Teatrului de Vară nu a rezistat rafalei puternice, iar o parte din aceasta a fost luată de vânt. Ieri-dimineaţă, o echipă de muncitori se afla deja acolo şi încerca să remedieze problema. „Soluţia este să dăm toate bucăţile de copertină jos şi le vom pune la loc în primăvară. Oricum ele nu rezistă pe timp de iarnă, iar cea care s-a desfăcut nu era legată foarte bine. Nu au fost date jos până acum pentru că nu a existat un contract semnat cu firma care se ocupă de aşa ceva“, a spus unul dintre oamenii din echipa de lucru. Cu toate acestea, a fost nevoie de un vânt puternic pentru a se renunţa temporar la copertine. Practic, acestea au fost montate pe acoperiş doar pentru a se face recepţia proiectului, care a avut loc pe 31 octombrie. Construcţia Teatrului de Vară a costat 3.472.625 de lei (fără TVA), bani proveniți din fonduri europene. Acesta ar fi trebuit finalizat de la sfârşitul anului 2015, însă recepţia a avut loc abia la sfârşitul lunii octombrie, chiar în ultima zi de implementare a proiectului. Ieri, accesul era interzis în această locaţie din cauza lucrărilor de îndepărtare a copertinei.

Copaci distruşi în Parcul Tineretului şi în Parcul „Romanescu“

Atât în Parcul Tineretului, cât şi în Parcul „Nicolae Romanescu“ au fost probleme cauzate de vântul puternic, care a bătut cu peste 70 de kilometri pe oră. Opt arbori au fost doborâţi în Parcul Tineretului, iar câţiva au fost înclinaţi. De asemenea, în Parcul „Romanescu“ au fost rupţi de vânt zece arbori. Muncitorii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi a Fondului Locativ (RAADPFL) îndepărtau, ieri-dimineaţă, în ambele locaţii, crengi de copaci rupte şi arborii pe care vântul i-a doborât. Unii dintre copaci erau foarte mari şi a fost nevoie ca muncitorii să intervină cu drujbe şi tractoare pentru a-i tăia şi a-i transporta. Potrivit reprezentanţilor RAADPFL Craiova, lemnul din aceşti arbori va fi colectat într-un depozit care aparţine Primăriei Craiova. Pompierii doljeni au avut duminică misiune grea, din cauza vântului foarte puternic. Aceştia au intervenit pentru degajarea a zece copaci căzuţi pe străzile din Craiova. De asemenea, opt acoperişuri de bloc au fost zburate de vânt, iar în urma prăbuşirii unora dintre acestea, opt maşini au fost avariate. Încă un autoturism a suferit daune, după ce de pe un bloc aflat pe strada Alexandru Buia au căzut cărămizi ornamentale. Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat la un bloc de pe bulevardul Tineretului, al cărui acoperiş smuls de vânt s-a prăbuşit peste cinci autoturisme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS