12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCopiii unei familii plecate la muncă în Italia au murit intoxicați cu fum

Copiii unei familii plecate la muncă în Italia au murit intoxicați cu fum

Două fetițe, în vârstă de unu, respectiv trei ani, și-au pierdut viața ieri-dimineață, în urma unui incendiu izbucnit în apartamentul unei femei din Băilești, în grija căreia fuseseră lăsate de părinții lor, care au plecat să muncească în Italia. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament din municipiul Băilești, însă până la sosirea echipajelor incendiul fusese lichidat de locatarii blocului. „Duminică (ieri – n.r.), la ora 3.57, Secţia Pompieri Băileşti a fost solicitată să intervină pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit în municipiul Băileşti, Aleea General I. Ghenescu, bl. 7A. La sosirea gărzii de intervenţie, incendiul era lichidat de cetăţeni. În urma acestuia a rezultat decesul prin intoxicare cu fum a doi copii minori în vârstă de trei ani, respectiv un an, și au ars articole vestimentare, parchetul pe o suprafaţă de aproximativ un metru pătrat şi covorul pe o suprafaţă similară“, au precizat pompierii doljeni.
Aceștia au stabilit că incendiul a pornit de la o lumânare lăsată aprinsă, iar cele două micuțe s-au intoxicat cu fumul degajat de materialele textile. Fetițele au fost transportate la spital, însă, în ciuda eforturilor medicilor, acestea nu au mai putut fi salvate.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat că a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă și se fac cercetări pentru a se stabili în ce condiții și-au pierdut viața cele două fetițe. Se pare că ele se aflau în grija unei femei de 48 de ani, în apartamentul căreia a izbucnit incendiul, de aproximativ o lună, de când părinții lor plecaseră la muncă în Italia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS