24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu demarat procedurile pentru Autostrada Craiova - Pitești

Au demarat procedurile pentru Autostrada Craiova – Pitești

Visul oltenilor de a avea autostradă până la Piteşti este pe cale să devină realitate (Foto: Arhiva GdS)
Visul oltenilor de a avea autostradă până la Piteşti este pe cale să devină realitate (Foto: Arhiva GdS)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) SA a demarat vineri procedurile pentru lansarea la licitație a studiului de fezabilitate (SF) și proiectului tehnic (PT) al Autostrăzii A12 Craiova – Pitești.
CNAIR a transmis la verificat documentele de licitație către Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP), iar în maximum două săptămâni acestea vor fi publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Autostrada va avea o lungime de aproximativ 124 km, aici fiind incluse și variantele de ocolire (centurile) Slatina și Balș, cu o lungime totală de 39,5 km. „Este un proiect nou, pe care-l vom implementa în două etape: mai întâi variantele de ocolire Balș și Slatina și apoi autostrada în sine. Acordăm foarte mare atenție celor două centuri, deoarece străbaterea celor două localități în momentul de față se face cu dificultate. Odată cu realizarea acestora, traficul în zonă se va îmbunătăți simțitor“, a declarat Cătălin Homor, directorul CNAIR SA.
Autostrada Craiova – Pi-tești va fi realizată cu fonduri UE, în perioada 2018-2020. Lucrările la centura Slatinei sunt programate pentru perioada 2017-2019, iar cele la centura Balșului, pentru anii 2017-2018. CNAIR a luat în considerare și posibilitatea de a realiza în regie proprie centura oraşului Balş.
Potrivit ultimelor calcule privind standardul de cost precizat în Master Planul General de Transport (MPGT), costurile viitoarei A12 sunt estimate la 774,6 milioane de euro, inclusiv TVA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS