17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPușcărie pentru un administrator care a furat banii de întreținere

Pușcărie pentru un administrator care a furat banii de întreținere

Emilia Proca, actuala preşedintă a Asociaţiei de Proprietari nr. 1 Rovine (Foto: Maria Cernătescu)
Emilia Proca, actuala preşedintă a Asociaţiei de Proprietari nr. 1 Rovine (Foto: Maria Cernătescu)

A ajuns în pușcărie pentru că a furat banii plătiți de proprietari pentru întreținere. Este vorba de administratoarea Asociației nr. 1 Rovine din Craiova, condamnată la un an și jumătate de închisoare și restituirea sumei de 140.623 de lei cu titlu de daune materiale.
Administratoarea unei asociații de proprietari din Craiova a ajuns după gratii pentru că a furat banii de întreținere ai proprietarilor. După șase ani de cercetări, fosta angajată a Asociației de proprietari nr. 1 Rovine, Cornelia Udriță, a fost condamnată, pe 4 noiembrie, de Curtea de Apel Craiova, la un an și șase luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată. În fapt, aceasta și-a însușit suma de 140.623 de lei prin diverse modalități frauduloase. Aceasta încasa de la proprietari o sumă și tăia chitanță pe altă sumă, mult mai mică, efectua reparații pe sume colosale sau deconta reparații fictive, făcute fără acordul proprietarilor, nu plătea dările către stat etc. Instanța de apel nu a făcut altceva decât să mențină hotărârea dată de instanța de fond, Judecătoria Craiova, în urmă cu câteva luni, după ce inculpata a făcut apel. Fosta administratoare a fost condamnată cu privare de libertate și, totodată, instanţa „în baza art. 397 C.P.P. obligă inculpata Udriţă Cornelia la plata sumei de 140.623,89 lei cu titlu de daune materiale către partea civilă Asociaţia de proprietari nr. 1 Rovine“, se arată în Hotărârea 1468/14.04.2016 a Judecătoriei Craiova. „Vineri, Curtea de Apel Craiova a respins apelul fostei administratoare și a păstrat decizia dată de instanța de fond, adică aceasta trebuie să facă un an și jumătate de închisoare și să plătească suma pe care spune instanța că și-a însușit-o pe nedrept din încasări. Ea a fost descoperită cu aceste furturi în anul 2010, în urma unui control de la primărie. A urmat o perioadă lungă de cercetări la poliție și la Parchet, iar acum, în final, instanța a decis. Partea proastă este că noi nu am recuperat de la ea nici un leu și nici nu știm cum vom scoate toată suma. Ea are un apartament pe numele ei și noi am solicitat să se pună sechestru asigurător, ca să putem recupera datoria“, a afirmat Emilia Proca, președinta Asociației de Proprietari nr. 1 Rovine.
Mai trebuie precizat că instanța, ca pedeapsă complementară, interzice fostului angajat al asociației să ocupe funcțiile de administrator, contabil sau casier timp de doi ani după executarea pedepsei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS