9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj200 de arbori plantaţi în cartierul Narciselor din Târgu Jiu

200 de arbori plantaţi în cartierul Narciselor din Târgu Jiu

Voluntarii au participat la plantarea copacilor (Foto: Eugen Măruță)
Voluntarii au participat la plantarea copacilor (Foto: Eugen Măruță)

Peste 200 de arbori au fost plantaţi recent în cartierul Narciselor din Târgu Jiu, cel mai nou din municipiu. Acţiunea a fost susținută de Clubul Rotary din Târgu Jiu. Acesta s-a alăturat astfel celorlalte cluburi din Districtul 2241 România și Republica Moldova, într-un proiect cu un obiectiv ambițios, acela de a planta un milion de copaci la nivelul districtului. A fost o primă acțiune prin care membrii Clubului Rotary Târgu Jiu, alături de tinerii de la Asociaţia Interact Târgu Jiu, dar și de elevi de la Școala Gimnazială „Ecaterina Teodoroiu“ din municipiu, au plantat în total 200 de copaci în cartierul Narciselor. „Eu plantez, tu plantezi… noi plantăm. Cam asta e, în esență, mesajul unui program în care implicarea fiecăruia dintre noi și apoi a unei echipe poate duce la succes. Un succes care să asigure generației următoare un aer mai curat și o climă mai blândă“, le-a transmis participanţilor la acţiune Mircea Ștefan Solovăstru, guvernatorul Districtului Rotary 2241 România și Republica Moldova.

Acţiunile vor continua cu ajutorul Direcţiei Silvice

Reprezentanţii asociaţii­­l­or respective şi-au propus să continue acţiunile de plantare şi în alte zone din municipiul Târgu Jiu şi din Gorj.
Arborii pentru plantare au fost oferiţi de Direcţia Silvică Gorj.
„A fost o acțiune reu­șită și suntem extrem de încântați de participarea masivă a tinerilor. Doresc să adresez mulțumiri tuturor participanților, membrilor Clu­bului Rotary Târgu Jiu și familiilor acestora, tinerilor noștri de la Interact, celor de la Școala Gimnazială «Ecaterina Teodoroiu» din Târgu Jiu, Direcției Silvice Gorj care ne-a pus la dispoziție puieții necesari, și Primăriei Târgu Jiu, care ne-a asigurat terenul. O mențiune specială pentru prietenii noștri Nicu Goață și Adrian Tudor, care s-au ocupat de organizarea acestei acțiuni“, a declarat Victor Troacă, președintele Clubului Rotary Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS