10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrumarii încă nu ştiu cu cine o să facă deszăpezirea

Drumarii încă nu ştiu cu cine o să facă deszăpezirea

Nu există utilaje decât pentru Rânca (Foto: Eugen Măruță)
Nu există utilaje decât pentru Rânca (Foto: Eugen Măruță)

În momentul de faţă, încă nu se cunoaşte numele firmei care va deszăpezi şoselele naţionale din judeţul Gorj, deşi iarna bate la uşă. Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor nu a dat un verdict la contestaţia depusă la rezultatul licitaţiei organizate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova.
Aceasta a avut ca obiect desemnarea unei firme de deszăpezire pentru drumurile naţionale din Gorj. Câştigătoare a fost declarată firma Delta ACM, din judeţul Olt. Rezultatul licitaţiei de la Craiova a fost contestat de către societăţile de deszăpezire Anastamar și Gecor din Giurgiu, nemulţumite de decizia luată de comisia de licitaţii din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.
Nu au utilaje decât pentru Rânca, în cazul începerii ninsorilor

Reprezentanţii Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale au la dispoziţie 10-12 utilaje gata să intervină în caz de ninsori puternice. Utilajele de deszăpezire respective sunt suficiente doar pentru intervenţia în Rânca, pentru menţinerea deschisă a traficului rutier pe DN 67C, între Novaci şi zona turistică. De asemenea, zone dificile în perioada iernii sunt Dealul Bujorăscu şi cea înspre Baia de Aramă, unde Secţia Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale administrează un tronson de drum naţional. Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că în caz de nevoie se va apela la utilaje din cadrul secţiilor din Dolj şi Mehedinţi, până când se va afla oficial cine se va ocupa de deszăpezirea şoselelor naţionale care traversează judeţul Gorj. Între timp, drumarii au început montarea de parazăpezi pe DN 67C Novaci – Rânca, în zona releului de telecomunicaţii. În perioadele cu viscol puternic, tronsonul de drum din apropierea releului este acoperit de cantităţi importante de zăpadă. Se speră ca parazăpezile să blocheze zăpada, iar drumul să fie curăţat mult mai uşor de utilaje. În prezent, Secţia Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale are la dispoziţie doar 10-15% din utilajele necesare activităţilor de deszăpezire, iar diferenţa trebuie acoperită de firma de deszăpezire care va obţine contractul din partea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS