17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjProfesorii au rămas fără banii pentru plata cu ora

Profesorii au rămas fără banii pentru plata cu ora

Constantin Huică, liderul de sindicat al profesorilor gorjeni
Constantin Huică, liderul de sindicat al profesorilor gorjeni

Profesorii gorjeni au rămas fără banii pen­­­­­tru plata cu ora. Câ­­teva mii de cadre didacti­­­ce îşi vor primi doar banii pen­­tru norma de bază, iar orele de la plata cu ora vor rămâne, momentan, neremunerate.
Este vorba de lunile septembrie şi octombrie, respectiv orele predate în perioada de după începerea acestui an şcolar. Potrivit cadrelor didactice şi liderilor de sindicat din învăţământul preuniversitar, nu au fost prevăzute fonduri pentru achitarea orelor predate în afara normei de bază.
Mai mult decât atât, Inspectoratul Şcolar Judeţean nu are fonduri decât pentru plata salariilor cadrelor didactice, însă nu şi pentru achitarea contribuţiilor la bugetul de stat şi la alte bugete.
Astfel, luna octombrie va rămâne descoperită din acest punct de vedere. Preşedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj, Constantin Huică, a precizat că singura soluţie în acest caz o reprezintă o rectificare de buget: „Am discutat cu şefii inspectoratului școlar şi au spus că nu există fonduri pentru plata cu ora. În plus, fondurile existente acoperă doar salariul net al profesorilor, nu şi contribuţiile pe luna octombrie. Se aşteaptă o rectificare de buget pentru a se primi fonduri care să acopere banii lipsă. Nu am auzit să fie probleme similare în alte judeţe. Este şi normal că profesorii sunt nemulţumiţi, pentru că se aşteptau la un salariu şi primesc altceva, mult mai puţin. Acum, dacă cineva solicită adeverinţă, pe luna octombrie figurează cu dările neachitate la şomaj sau la asigurările de sănătate.“, a declarat liderul de sindicat al profesorilor din Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS