12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMedicul Mariana Găvănescu neagă că ar fi făcut internări fictive

Medicul Mariana Găvănescu neagă că ar fi făcut internări fictive

Mariana Găvănescu a stat o noapte la audieri
Mariana Găvănescu a stat o noapte la audieri

Medicul oncolog, Mariana Găvănescu, vizată de Parchetul General în dosarul fraudării fondurilor Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, susţine că este nevinovată şi că nu ar fi profitat de pe urma bolnavilor de cancer, prin prescrierea unor reţete fictive sau prin realizarea unor internări fictive. Prejudiciul estimat de anchetatori este de 400.000 de lei. Mariana Găvănescu a fost audiată o noapte în urma percheziţiilor care au avut loc la Târgu Jiu. La ieşirea de la audieri, doctoriţa a spus doar că este nevinovată şi că nu s-a atins de banii destinaţi bolnavilor de cancer: „Sunt nevinovată! Ferească Dumnezeu!“, a declarat Mariana Găvănescu, şefa Secţiei de Oncologie, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, unde anchetatorii au descins în cursul zilei de marţi.
Ieri-dimineață, Mariana Găvănescu a depus o cerere de concediu de odihnă care a fost și aprobată de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu. Până ieri după-amiază, procurorii nu dispuseseră nici o măsură împotriva medicului. Conform procurorilor, Mariana Găvănescu ar fi făcut parte dintr-o rețea de decontări fictive de medicamente și rețete false.

17 percheziţii

Este de amintit că procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au efectuat marţi 17 percheziţii în Gorj şi Bucureşti la instituţii publice, societăţi comerciale şi la domiciliile unor cadre medicale. Potrivit anchetatorilor, suspecţii sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, abuz în serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals şi fals în declaraţii. „Din probele administrate până în prezent de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Casație și Justiție a rezultat că în perioada 2008 – 2016 a fost creat un mecanism infracţional în scopul fraudării bugetului Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj, prin internarea fictivă de pacienţi, emiterea de prescripţii medicale în fals şi consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu. Serviciile respective fie nu au fost efectuate sau au fost efectuate parţial. Prejudiciul cauzat bugetului de stat stabilit până în prezent se ridică la suma de aproximativ 400.000 de lei“, potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Tiberiu Tătaru, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, a declarat că unitatea medicală nu avea cum să verifice toate internările din Secţia Oncologie, întrucât toate decontările au la bază documente completate pe propria răspundere de medici, iar de ceva vreme sunt utilizate şi cardurile de sănătate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS