14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljȘofer condamnat cu executare pentru ucidere din culpă

Șofer condamnat cu executare pentru ucidere din culpă

Un tânăr de 28 de ani a murit în urma accidentului provocat de Enache în iunie 2013 (Foto: arhiva GdS)
Un tânăr de 28 de ani a murit în urma accidentului provocat de Enache în iunie 2013 (Foto: arhiva GdS)

Un doljean de 35 de ani, acuzat că s-a urcat băut la volan și a provocat un accident de circulație în urma căruia un tânăr de 28 de ani a decedat, a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare cu executare. Hotărârea este definitivă și a fost dată vineri de Curtea de Apel Craiova.
Daniel Enache, de 35 de ani, din Filiași, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice în urmă cu doi ani, pe 31 octombrie 2014.
Anchetatorii au reținut că, pe data de 18 iunie 2013, în timp ce Daniel Enache conducea un Mercedes înmatriculat în Germania pe DE 70, în localitarea Răcarii de Sus a pierdut controlul direcţiei, a ieşit de pe drum şi s-a răsturnat de mai multe ori pe câmp.
În urma accidentului, atât şoferul, cât şi pasagerul din Mercedes au fost aruncaţi din maşină, trupurile lor fiind descoperite pe câmp. La faţa locului a fost trimis un echipaj de descarcerare, o ambulanţă şi un echipaj de prim ajutor al pompierilor doljeni, dar şi elicopterul SMURD. Medicii nu au mai putut face însă nimic pentru una dintre victimele accidentului, Gabriel Tănasie, de 28 de ani, care a fost găsit decedat la câţiva metri de maşina răsturnată. De asemenea, Daniel Enache a fost rănit grav în urma accidentului şi, după ce a primit primele îngrijiri medicale în ambulanţa trimisă la faţa locului, a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Ulterior, oamenii legii au stabilit că Enache se afla sub influența alcoolului.
În februarie anul acesta, judecătorii din Filiași au hotărât să-l condamne pe Enache la doi ani și patru luni de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Hotărârea a fost atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova, instanță care s-a pronunțat vineri, pe 28 octombrie. Judecătorii craioveni au respins ca nefondate apelurile declarate de inculpat și părţile vătămate din dosar, astfel că Enache trebuie să execute pedeapsa stabilită de Judecătoria Filiași.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj, în cursul zilei de vineri, polițiștii din Filiași l-au ridicat pe Daniel Enache în baza mandatului de executare a pedepsei emis în aceeași zi de Judecătoria Filiași.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS