12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljMita pentru un polițist l-a băgat după gratii

Mita pentru un polițist l-a băgat după gratii

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au reținut, joi seară, un bărbat de 33 de ani din localitatea Catane, acuzat că a încercat să mituiască cu 230 de euro un polițist din comună. În schimbul banilor, polițistul ar fi trebuit să dea o soluție favorabilă în dosarul în care bărbatul este cercetat pentru conducere fără permis.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au precizat că, săptămâna trecută, agentul Emilian Țîră, ajutorul şefului de post din comuna Catane, l-a chemat la sediul postului pe Irinel Constantin, de 33 de ani, din localitate, pentru a-l audia în dosarul penal în care acesta este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis. Oamenii legii mai spun că, ulterior, bărbatul a încercat de mai multe ori să-i ofere agentului Țîră bani pentru a da o soluție favorabilă în dosarul penal.
Văzând că bărbatul insistă să-l mituiască, polițistul și-a informat șefii, iar aceștia au sesizat ofițerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj. Cercetările au fost preluate de un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a organizat o acțiune de prindere în flagrant. Astfel, în cursul zilei de joi, la Postul de Poliţie Catane s-a prezentat Irinel Constantin, împreună cu soția sa, pentru a încerca să cumpere o soluție favorabilă în dosarul penal deschis pe numele bărbatului. Ulterior, cei doi au fost prinși în flagrant în timp ce ofereau polițistului suma de 230 de euro.
Soții Constantin au fost duși la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, iar după audieri, procurorul de caz a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Irinel Constantin, care este cercetat acum și pentru comiterea infracțiunii de dare de mită. Oamenii legii au mai precizat că bărbatul va fi dus la instanța de judecată cu propunere de arestare preventivă.
Anchetatorii au stabilit că, cel mai probabil, inculpatul a hotărât să-l mituiască pe ajutorul șefului de post pentru că este la al doilea dosar penal. În decembrie 2014, Constantin a fost condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare, termenul de încercare fiind de doi ani și opt luni. Pentru că a comis o altă infracțiune în perioada termenului de încercare, bărbatul risca să execute și pedeapsa de opt luni, așa că a hotărât să mituiască un polițist pentru a scăpa de al doilea dosar penal. S-a ales în schimb cu un dosar penal pentru dare de mită, infracțiune pedepsită cu închisoarea între doi și șapte ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS