17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTârg de comerț în Bănie

Târg de comerț în Bănie

Cei care vizitează la acest sfârșit de săptămână Centrul Multifuncțional vor găsi aici zeci de expozanți, cu o paletă diversificată de produse și servicii, de la mobilă și decorațiuni interioare până la produse industriale, alimente și miere, servicii hoteliere, de turism și altele. Intrarea costă trei lei de persoană.
Prima ediție a Târgului de Comerț al Olteniei, dedicat bunurilor de larg consum și serviciilor și organizat de PS Multiservices și Agenția de Dezvoltare (ADR) Regională Sud-Vest Oltenia, în parteneriat cu Centrul Multifuncțional, și-a deschis porțile vineri dimineață. În cadrul acestui târg, care va fi deschis la Centrul Multifuncțional până duminică, inclusiv, 60 de firme din domenii diferite de activitate expun produse sau arată ce servicii prestează.
„Avem expozanți din domeniul construcțiilor, amenajărilor anterioare, avem o agenție de turism din Craiova, o agenție de turism din Bulgaria. Vă așteaptă câteva firme de publicitate, câteva firme de grafică. De asemenea, sunt expozanți cu mobilier de interior, cu decorațiuni interioare. Avem câțiva reprezentanți ai industriei prezenți în cadrul Târgului de Comerț al Olteniei, câțiva producători de artizanat, care promovează regiunile geografice. De exemplu, avem un reprezentant dintr-o comună din Vâlcea care promovează «drumul vinului». Avem, de asemenea, un expert în lumini ambientale, un expert în cosmetice. Noi ne așteptăm ca la acest târg să vine aproximativ 5.000 de vizitatori“, a precizat Nicoleta Dicoiu, reprezentanta organizatorilor târgului.

Expozanții vor să se promoveze

Firmele participante la târg intenționează să se facă și mai cunoscute, atât în rândul publicului din Oltenia, cât și în mediul de afaceri. „Participăm la un astfel de târg pentru că vrem să promovăm servicii hoteliere în Craiova. Fiind un mediu business, ne-am gândit să oferim și altceva acestui târg. Ne-am dori ca toți cei din zona Olteniei să ne viziteze. Oferim servicii de calitate, și hoteliere, și de restaurant. De la acest târg așteptăm, în primul rând, cât mai mulți vizitatori, dar și să încheiem cât mai multe colaborări cu diferite agenții sau cu firme corporate“, a spus Claudia Gheorghe, manager al hotelui Rexton, din Craiova.
Mulți expozanți oferă o serie de reduceri pe perioada târgului. „Am venit pentru a promova al șaptelea proiect imobiliar al nostru în Craiova, care va fi pe bulevardul Dacia. Este un bloc cu aproape 100 de apartamente. Avem și prețuri promoționale, cu 10% mai ieftine, pentru cei care dau un avans până la 1.06.2017. Garsonierele vor avea 40 de metri pătrați și vor avea prețul final 35.000 de euro, cu tot cu TVA, iar la apartamentele cu trei camere, de 85 de metri pătrați, prețul va fi de 70.000 de euro“, a spus Alberto Teleșpan, reprezentant de vânzări la un dezvoltator imobiliar din Craiova.
Mulți expozanți sunt producători direcți. „În România este foarte greu să fii producător, dar am venit la târg să ne promovăm produsele din lapte de capră, care sunt foarte bune pentru sănătate și naturale. Piața noastră de desfacere este diversificată. Vindem prin magazine tradiționale, dar avem produse și prin lanțurile de magazine Auchan, Metro și Selgros. Am venit la târg în primul rând pentru a ne vedea consumatorii. Suntem o firmă relativ mică, de trei ani pe piață. Pe perioada târgului mergem cu prețuri promoționale, cu mult sub cele de pe piață“, a spus și Adilen Diaconescu, director al SC Capri-Lact SRL din comuna doljeană Mischii.
Un producător, care are un atelier de țesut covoare oltenești în comuna Măceșul de Jos, ne-a spus ce oferă publicului craiovean la acest târg. „Este foarte frumos și interesant să lucrezi la covoare oltenești. Eu sunt administratorul firmei și am un atelier de țesut covoare. Am patru fete angajate, care sunt extraordinare, tocmai ce au învățat să țeasă și să ducă mai departe acest obicei din străbuni. Vrem să ducem mai departe tradițiile românești. E păcat să se piardă! Produsele tradiționale sunt căutate și la noi, în Oltenia, dar și în afara țării. Sunt foarte bine apreciate și căutate de toată lumea“, a spus Anca Dumitrescu, administratorul firmei AM Boutique Design. Un covor oltenesc se vinde cu prețuri începând de la 35 de lei bucata, pentru cele mai mici, iar cele mai mari, vând cu 450 de lei pe metrul pătrat.

Vizitatorii au mers din curiozitate la târg

În cadrul târgului mai sunt și producători de dulciuri tradiționale, de miere, de încălțăminte din piele și altele. Există standuri de mobilă și decorațiuni interioare, precum și spații destinate amenajărilor exterioare (grădinărit, piatră de râu) etc.Vizitatorii și-au făcut apariția chiar de la ora deschiderii. „Particip de curiozitate, ca să văd ce pot cumpăra. E totul atât de diversificat că nu știi la ce să te uiți mai întâi. Astăzi doar mă documentez și mâine o aduc pe nevastă-mea, că ea e șefa cu cumpărăturile“, a spus Floricel Matei, vizitator la Târgul de Comerț.
Programul de vizitare a târgului este sâmbătă, între orele 10.00-19.00, iar duminică, între 10.00-16.00. Intrarea costă trei lei de persoană, iar vizitatorii primesc și o doză de bere fără alcool, a precizat Nicoleta Dicoiu, administrator al târgului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS