8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAlertă TBC la o grădiniță din Calafat

Alertă TBC la o grădiniță din Calafat

O îngrijitoare de la Grădinița nr. 3 cu program prelungit, structură a Școlii Gimnaziale „Gheorghe Brăescu“ din Calafat, a fost diagnosticată cu TBC. Angajata a fost internată, iar părinții sunt îngrijorați de faptul că persoana respectivă nu se ocupa doar de curățenie, ci avea atribuții și în pregătirea și servirea mesei. Reprezentanții unității școlare spun că la nivelul grădiniței a început ancheta epidemiologică, fiind supuse testelor atât cadrele didactice, cât și copiii.

Alerta TBC la Grădinița cu program prelungit din Calafat a fost declanșată la sfârșitul săptămânii. Părinții sunt revoltați de faptul că îngrijitoarea respectivă avea atribuții și în bucătăria unității de învățământ. „Fiind grădiniță cu program prelungit, copiii aveau micul dejun și prânzul asigurate acolo. Problema este că respectiva îngrijitoare se ocupa și de pregătirea și servirea preparatelor pentru copii. În plus, noi nu știm ca în unitate să se fi făcut dezinfecție așa cum trebuie. Ni s-a comunicat că în weekend se vor lua măsuri“, spun părinții într-o reclamație către GdS.
Reprezentanții Școlii Gimnaziale „Gheorghe Brăescu“ din Calafat, care are în subordine grădinița, au declarat că au aflat de caz joi, 20 octombrie, și susțin că au luat toate măsurile necesare. „Am fost anunțați de la Cabinetul de pneumologie de la Spitalul din Calafat de acest caz, joi, la ora 11.50. Doamna respectivă a fost internată și imediat medicul școlar a urmat procedura. Am dezinfectat clasele cu cloramină și s-a aerisit. În grădiniță, zilnic se iau măsuri de dezinfectare. Se face curat în clase și se aerisește, se spală vesela. Dar revenind la acest caz, am informat Direcția de Sănătate Publică Dolj. A început și ancheta epidemiologică. Cadrele didactice au făcut radiografii și a început testarea și în rândul copiilor. Au fost testați 50 de copii și mai sunt 63, la care testele se vor aplica luni și marți. Până acum nu avem încă rezultate, dar sperăm să nu mai fie alte cazuri“, a declarat Nelica Vădeanu, directorul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Brăescu“ din Calafat. În ceea ce privește atribuțiile îngrijitoarei diagnosticate cu TBC, managerul unității școlare a precizat că „oferea ajutor în bucătărie. Se ocupa în special de preluarea și servirea preparatelor pentru copii. În bucătăria grădiniței avem angajate două persoane ca bucătar“. Un reprezentant al Cabinetului de pneumologie a confirmat că a început ancheta epidemiologică la grădinița din Calafat și că va continua săptămâna viitoare.
Situația de la Calafat a fost comunicată și Inspectoratului Școlar Județean Dolj. „În astfel de situații, unitățile de învățământ trebuie să informeze de urgență DSP Dolj și să urmeze instrucțiunile de dezinfectare. Un medic DSP preia apoi cazurile și indică măsurile care se impun în unitate“, a precizat inspectorul școlar general, Lavinia Craioveanu. Până la închiderea ediției, reprezentanții DSP Dolj nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere pe această temă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS