8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBani de la guvern pentru refacerea drumurilor din Mehedinţi

Bani de la guvern pentru refacerea drumurilor din Mehedinţi

inundatii mehedinti

Judeţul Mehedinți va primi de la guvern, din Fondul de intervenție, 7,226 milioane de lei pentru finanţarea unor lucrări de refacere a infrastructurii locale afectate ca urmare a calamităţilor naturale produse de inundaţiile din iulie-septembrie 2016.
Fondurile sunt destinate refacerii infrastructurii hidrotehnice, terasamentelor și malurilor de apărare, structurii drumurilor județene, comunale, a podurilor, podețelor și digurilor din localitățile afectate de inundațiile și alunecările de teren produse în acest an.
Banii vor fi folosiţi pentru refacerea DJ 607 Cerneţi – Şimian, DJ 607C la Iloviţa; DJ 607C în sat Balta, 11 km din DJ 671E în localitatea Isverna, DJ 671E Ilovăţ, sat Firizu, DJ 607C Podeni, DJ 565 Batoţi – Dunărea Mică, Devesel, DJ 564 Jiana, DJ 606 – tronson Gogoşu-baraj Gogoşu, comuna Gogoşu.
S-au primit bani şi pentru refacerea podeţului de pe DJ 607B, Brezniţa de Ocol, dar şi a două podeţe afectate în satul Budăneşti şi a podului peste pârâul Valea Bună, pe DC 65, km 6 + 630, care a fost avariat în comuna Voloiac. Vor fi reabilitate şi drumurile comunale DC 42 şi DC 44 în sat Bala, DC 5A în sat Şuşiţa, comuna Brezniţa de Ocol, DC 70 în sat Vlădeșeşti, comuna Corcova, DC 69 în sat Cernaia, DC 104 în sat Poiana Gruia, DC 52 degradat pe 8 km în sat Cracu Lung.
Se vor reface drumuri săteşti degradate pe 13 km în satele Balta, Gornoviţa, Sfodea, Coada Cornetului, Costeşti, Prejna şi pe 6,2 km drumuri exploataţie agricolă degradate, dintre care 1,5 km în satele Burila Mare, Crivina, Ţigănaşi, Izvoru Frumos, 7 km în satele Batoţi, Dunărea Mică, Scăpău, 11,8 km în satele Iloviţa, Bahna, Moiseşti, 7,5 km în satele Cerneţi, Șimian, Dedoviţa Nouă, Poroina, Valea Copcii, Dudaş, un pod avariat.
Se vor reface drumuri săteşti degradate pe 5,3 km şi drum de exploatare degradat pe 1,6 km în satele Bârâiacu, Şipotu, Proiteşti, Gheorgheşti, Ludu, Ceptureni şi pe 9 km în satele Pătulele, Viaşu, pe 3 km în satele Corcova, Cordun, 6,9 km în satele Godeanu, Marga, Păuneşti, Şiroca.
Lista completă a banilor repartizaţi de guvern pentru judeţul Mehedinţi a fost publicată în Monitorul Oficial.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS