6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAu dispărut căminele din beton de pe strada Râului

Au dispărut căminele din beton de pe strada Râului

Compania de Apă Oltenia s-a apucat luni să ridice betoanele care înconjurau gurile de canal situate pe spațiul verde de pe strada Râului. Acțiunea a fost impusă încă din vară de ADR Oltenia, ca obiecție la recepția lucrărilor, dar CAO a remediat abia acum problema.

Angajați ai Companiei de Apă Oltenia (CAO) și-au făcut apariția, luni, pe strada Râului, pentru a ridica de pe spațiul verde căminele înalte de peste 50 de cetimetri, care aveau un aspect inestetic. La reabilitarea cu fonduri europene a străzii Râului, care a înghițit zeci de milioane de lei, nimeni nu și-a pus, în timpul lucrărilor, problema căminelor din beton de pe spațiul care separă sensurile de mers și care se ridicau cu mult deasupra solului. Într-un răspuns trimis GdS, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, responsabila cu proiectele europene din regiune, menționa faptul că, la recepția finală a lucrărilor de pe strada Râului (24 iunie 2016), a ridicat, printre altele, și problema acestor „guri de canal aflate deasupra solului cu circa 50 cm și a impactului vizual negativ pe care îl au“. ADR Oltenia mai preciza că a înștiințat în acest sens și „proprietara“, Compania de Apă, căreia i-a pus în vedere găsirea unei soluții tehnice pentru rezolvarea problemei.
GdS a întrebat, lunea trecută, Compania dacă s-a găsit o soluție la obiecția ridicată în vară de ADR și în ce ar consta aceasta, însă nu a primit nici un răspus până ieri. În schimb, angajații CAO au trecut, luni, direct la treabă. Betonul care înconjura acele cămine aflate pe spațiul verde de pe Râului a fost fie spart, fie ridicat cu totul. Luni la prânz, două forme din beton se aflau în remorca unui tractor, o a treia zăcea pe marginea drumului, pe pista de biciclete, iar a patra fusese fărâmițată. În urma lor, muncitorii nivelau spațiul și îl curățau de gunoaiele aruncate de-a lungul timpului în aceste cămine. Până ieri, toate căminele inestetice aflate pe spațiul verde al străzii Râului au dispărut. De ce nu a intervenit Compania de Apă în vară, când au fost formulate aceste obiecții, și a făcut-o abia acum, este o întrebare la care CAO nu a oferit un răspuns.
Cum nu a răspuns nici în legătură cu modul în care va rezolva problema ridicată, de data aceasta de Inspectoratul Județean în Construcții Dolj (IJC), tot în vară, la recepția lucrărilor de pe strada Râului. Atunci, IJC Dolj a avut obiecții legate de pista de biciclete, recomandând Primăriei Craiova, „pentru evitarea prespălării fundației pistei“, să someze Compania de Apă să intervină de urgență la decolmatarea Canalului Craiovița și matarea rosturilor dintre casete. Până ieri, CAO nu a putut preciza dacă a efectuat sau nu această lucrare urgentă, deși solicitarea GdS a fost făcută pe 10 octombrie.
Tot pe strada Râului, la intersecția cu strada Dr. Victor Papillian, o gură de canal a stat semnalizată aproape trei săptămâni cu o baliză susținută de un bolovan. Luni, baliza se afla în același loc, însă ieri ea a dispărut. CAO a anunțat că nu are nici o legătură cu acea gură de canal și că nu a fost semnalizată vreo avarie în această zonă, fiind, cel mai probabil, o problemă a constructorului. Cum nu se poate însă să existe zi în care pe strada Râului să nu fie montată vreo baliză, imediat ce a dispărut cea așezată pe gura de canal de la intersecția cu strada Victor Papillian, a apărut alta, de data aceasta pe sensul de mers către Popoveni, la intersecția cu Aleea I Țărăncuței. Aici au existat mari probleme în iunie, după ce a plouat consistent. Aleea și locuințele au fost inundate, iar presiunea apei a aruncat atunci în aer mai multe capace de la gurile de canal.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS