27.8 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCarne şi băuturi alcoolice confiscate de poliţie

Carne şi băuturi alcoolice confiscate de poliţie

Polițiștii doljeni spun că au confiscat peste 200 de sticle de băuturi alcoolice netimbrate
Polițiștii doljeni spun că au confiscat peste 200 de sticle de băuturi alcoolice netimbrate

Ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au organizat, la sfârșitul săptămânii trecute, o serie de acţiuni în municipiul Craiova, scopul fiind descoperirea activităţilor ilicite de comerţ și a faptelor de evaziune fiscală din domeniul comercializării băuturilor alcoolice, a cărnii și produselor din carne.
Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj au explicat că acțiunile au vizat atât agenții economici, cât și persoane fizice despre care existau informații că vând băuturi aduse din Italia. „În cadrul acțiunilor, oamenii legii au verificat 20 de agenți economici și persoane fizice, precum și mai multe mijloace de transport, efectuând și două percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite ca ar deține băuturi alcoolice fără timbru de marcaj fiscal. În urma controalelor, polițiștii doljeni au aplicat zece sancţiuni contravenţionale, în valoare de 42.000 de lei.
De asemenea, polițiștii au confiscat 150 kg de carne în valoare de aproape 900 de lei, pentru care nu existau documente de proveniență, și au confiscat peste 200 de sticle de băuturi alcoolice, diverse mărci, fără timbru de marcaj fiscal românesc, în valoare de 60.000 de lei“, au precizat polițiștii doljeni.
Oamenii legii au dat drept exemplu un craiovean în locuința căruia au fost găsite nu mai puțin de 161 de sticle de băuturi alcoolice netimbrate, care urma să fie comercializate în municipiul Craiova. Toate cele 161 de sticle de băuturi alcoolice, cu o valoare de piață de aproximativ 40.000 de lei, au fost confiscate de polițiștii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS