29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițiștii germani au venit la Craiova după hoții de buzunare

Polițiștii germani au venit la Craiova după hoții de buzunare

 În urma perchezițiilor făcute ieri-dimineață în Craiova și Gângiova, oamenii legii au ridicat șase persoane suspectate că au comis aproape 200 de furturi în Berlin
În urma perchezițiilor făcute ieri-dimineață în Craiova și Gângiova, oamenii legii au ridicat șase persoane suspectate că au comis aproape 200 de furturi în Berlin

Mai mulți ofițeri ai Poliției Federale din Germania au venit la Craiova în căutarea unor persoane de etnie romă care ar fi comis aproape 200 de furturi din genți și buzunare în zona stațiilor de metrou din Berlin. 

În urma unei acțiuni organizate ieri-dimineață, polițiștii germani și cei doljeni au ridicat șase persoane pe numele cărora fuseseră emise mandate europene de arestare.
Oamenii legii au descins în zece locații din Craiova și comuna doljeană Gângiova, de unde au ridicat cinci persoane urmărite la nivel european de autoritățile judiciare din Germania. Alt suspect a fost prins la Calafat, în timp ce încerca să iasă din țară. Este vorba de craioveanul Marian Curte, de 30 de ani, iar ceilalți cinci suspecți sunt Alina, Nicolae și Florin Manolescu, Laurențiu Adîr și Dorel Musi.
Potrivit polițiștilor doljeni, „activitățile au vizat destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în săvârșirea de furturi din genți și buzunare. Cei în cauză sunt cercetați pentru comiterea a peste 190 de astfel de fapte, prin care ar fi cauzat un prejudiciu total de aproximativ 225.000 de euro. Din investigațiile efectuate de polițiștii români și cei din Berlin a reieșit că, în perioada iulie 2015 – august 2016, membrii grupării ar fi sustras bunuri din gențile și buzunarele persoanelor aflate în zona stațiilor de metrou din cartierul Charlottenburg, din Berlin“.
În același timp cu perchezițiile din județul Dolj, polițiștii din Germania, împreună cu un polițist român, au descins la două cluburi de noapte și la un hotel din Berlin, locuri frecventate de membrii grupării infracționale.
Mai trebuie spus că miercuri noapte, polițiștii germani au reținut alți trei craioveni cu vârste cuprinse între 22 și 27 de ani, în timp ce încercau să părăsească Germania. Polițiștii doljeni au mai explicat că acțiunea de joi dimineață s-a desfășurat cu sprijinul ofițerilor Europol.

Gorjean de 29 de ani, ridicat la cererea nemților

În cursul zilei de miercuri, polițiștii gorjeni au pus în aplicare un mandat european de arestare, emis de autoritățile din Germania, pe numele unui bărbat de 29 de ani, cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni de furt. Acesta este bănuit că, împreună cu alte trei persoane, în perioada martie- iulie 2016, a sustras din 13 societăți comerciale de pe teritoriul Germaniei bunuri în valoare totală de 100.000 de euro. Bărbatul a fost adus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, iar procurorii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore. Suspectul urmează să fie prezentat în fața magistraților de la Curtea de Apel Craiova pentru demararea procedurilor de extrădare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS