12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDrumarii au intervenit cu material antiderapant pe Transalpina

Drumarii au intervenit cu material antiderapant pe Transalpina

Iarna a sosit la munte, dar încă se circulă pe Transalpina
Iarna a sosit la munte, dar încă se circulă pe Transalpina

Un utilaj de deszăpezire din cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale din Târgu Jiu a intervenit ieri-dimineaţă pe DN 67C – Transalpina.
„S-a împrăştiat material antiderapant pe Transalpina, pe porţiunile umed-îngheţate, pentru a preveni eventuale evenimente rutiere. În prezent, pe Transalpina se circulă în condiţii de carosabil umed. Recomandăm conducătorilor auto care parcurg acest tronson de drum să meargă cu atenţie sporită şi cu maşinile echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă. Ţinem drumul sub supraveghere. Nu este uşor să parcurgi în această perioadă un drum ca Transalpina“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.
Ion Tudor a mai spus că Transalpina va rămâne deschisă atâta timp cât vremea va permite acest lucru. În prezent, Secţia Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale are la dispoziţie pentru zona Rânca şi nu numai 12 utilaje pregătite să intervină.
„Avem la dispoziţie toate utilajele pentru zona Rânca. Este zona în care iarna vine mai devreme şi le putem mobiliza pe toate acolo. Am făcut reviziile şi avem pregătite patru freze, trei unimoguri, două atb-uri şi trei încărcătoare. Aşteptăm să vedem şi rezultatul licitaţiei de la Craiova pentru desemnarea firmei care se va ocupa de deszăpezire din acest sezon de iarnă.
Deocamdată, nu avem numele câştigătorului. Ştiu că la licitaţie s-au înscris mai multe firme“, a precizat şeful Secţiei de Drumuri Naţionale din Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS