16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCondamnat la 14 ani de puşcărie aşa cum şi-a dorit

Condamnat la 14 ani de puşcărie aşa cum şi-a dorit

Florian Ilie a fost arestat preventiv pe 1 martie, iar ieri a fost condamnat (Foto: Arhiva GdS)
Florian Ilie a fost arestat preventiv pe 1 martie, iar ieri a fost condamnat (Foto: Arhiva GdS)

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât ieri să-i îndeplinească dorința unui craiovean de 52 de ani, care a înjunghiat vânzătoarea unui magazin din apropierea Spitalului de Urgență Craiova pentru a ajunge după gratii. Inculpatul a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru tentativă de omor și tâlhărie.

Tribunalul Dolj s-a pronunțat, miercuri, în dosarul în care craioveanul Florian Ilie, de 52 de ani, a fost acuzat că a înjunghiat vânzătoarea unui magazin din municipiul Craiova. În urma anchetei, oamenii legii au stabilit că, în dimineața zilei de 29 februarie, Florian Ilie a mers la un magazin de pe strada Independenței, unde vânzătoare era Raluca Ciucă. I-a cerut femeii două pachete de țigări și o pâine, deși nu avea bani să le plătească. „Inculpatul i-a cerut două pachete de ţigări marca Viceroy şi o pâine, iar în momentul în care persoana vătămată i-a comunicat că trebuie să plătească suma de 29 de lei, acesta a scos din buzunarul drept al hainei pe care o purta un cuţit tip briceag şi i-a aplicat o lovitură cu acest obiect în zona abdominală. Persoana vătămată a încercat să-l împiedice să plece din magazin cu aceste bunuri, însă nu a reuşit. Inculpatul a părăsit magazinul având asupra sa cele două pachete de ţigări şi pâinea“, au precizat procurorii doljeni. După ce a înjunghiat-o pe vânzătoare, bărbatul a fugit, iar în jurul orei 14.00 s-a prezentat singur la Secția 1. Raluca Ciucă a fost transportată la Spitalul de Urgență Craiova în șoc hemoragic și a fost supusă unei intervenții chirurgicale. Ulterior, medicii legiști au stabilit că leziunile provocate prin înjunghiere au pus în pericol viața tinerei. În fața procurorului de caz, Ilie și-a recunoscut faptele și a explicat că a comis infracțiunile intenționat, ca să ajungă în pușcărie. „Cu ocazia audierii, inculpatul Ilie Florian a declarat că nu are nici o sursă de venit şi, în aceste condiţii, s-a hotărât să comită o faptă penală pentru a fi condamnat şi încarcerat în penitenciar. Acesta a recunoscut săvârşirea agresiunii asupra persoanei vătămate şi sustragerea de bunuri din magazinul alimentar, prin folosirea forţei fizice“, au precizat procurorii doljeni.

Condamnat la 14 ani de închisoare

Procurorii doljeni au reușit să afle exact ce s-a întâmplat în dimineața zilei de 29 februarie, după ce au văzut imaginile surprinse de camerele video montate în magazin.
„În urma vizualizării imaginilor video se observă cum inculpatul Ilie Florian intră în magazin, iar în intervalul 07:44:35 – 07:44:36 o agresează fizic pe Ciucă Raluca Mariana, aplicându-i o lovitură cu cuţitul în partea stângă.
De asemenea, se observă cum inculpatul ia bunurile de pe tejghea (ţigări şi o pâine) şi, cu toată opoziţia persoanei vătămate, reuşeşte să părăsească magazinul având asupra sa bunurile sustrase“, au mai reținut procurorii doljeni.
Agresorul a fost arestat preventiv pe 1 martie pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor și tâlhărie, iar în aprilie a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunilor de tentativă de omor și tâlhărie, ambele în formă calificată.
Ieri, Florian Ilie a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru infracțiunile comise, pedeapsă din care se scad cele șapte luni petrecute de inculpat în arest preventiv. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS