10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljExecutor judecătoresc, reţinut pentru nouă fapte de abuz în serviciu

Executor judecătoresc, reţinut pentru nouă fapte de abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus, ieri, reţinerea pentru 24 de ore a executorului bancar şi judecătoresc Costinel Romeo Drăgan, pentru nouă infracțiuni de abuz în serviciu. Acesta este înscris pe lista executorilor judecătorești din județul Gorj.
Potrivit ordonanţei procurorilor, există date și probe care arată că, în perioada 2008-2015, Costinel Romeo Drăgan, în calitatea sa de executor bancar și judecătoresc, a dispus în mod abuziv de sumele de bani puse la dispoziție de datornici în dosarele de executare. Astfel, din conturile bancare deschise în acest sens, executorul judecătoresc a transferat mai multe sume de bani în conturile personale și a ridicat bani în numerar. Mai mult, acesta, folosind mecanismul de fraudare de tip „suveică“, a utilizat o parte din banii încasați de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente ce li se cuveneau unora dintre creditori. Pentru toate aceste operațiuni bancare, Costinel Romeo Drăgan nu a întocmit nici un fel de documente justificative. Prejudiciul cauzat creditorilor implicați în procedurile de executare silită se ridică la suma de 2.784.943,20 lei.
Astăzi, executorul judecătoresc urmează să fie prezentat în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Craiova, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS