11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj70 de milioane de euro pentru Aeroportul din Craiova

70 de milioane de euro pentru Aeroportul din Craiova

Directorul Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, a spus care sunt investițiile ce se pot finanța prin Master Plan
Directorul Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, a spus care sunt investițiile ce se pot finanța prin Master Plan

Banii vor fi utilizați pentru creșterea siguranței aeroportului, pentru extinderea terminalului și pentru legături de infrastructură rutieră, feroviară și aeriană.

În Master Planul de Transport al României pe perioada 2017-2023 sunt prevăzute 70 de milioane de euro pentru îmbunătățirea transportului aerian la Craiova. Directorul Aeroportului Internațional Craiova, Mircea Dumitru, a explicat, la emisiunea „Economia Sudului“ de la Alege TV, că „acei bani ar putea fi folosiți pentru o extindere a terminalului de pasageri, care sigur va fi depășit în următorii doi ani, pentru siguranța aeroportului și a pasagerilor și mai este prevăzut un punct intermodal, care să presupună conexarea transportului feroviar cu cel rutier și cu cel aerian“.
În ceea ce privește atragerea banilor pentru siguranța aeroportului, Mircea Dumitru a vorbit despre necesitatea unui drum tehnologic în interiorul aeroportului, pe lângă gardul care împrejmuiește incinta. „Ceea ce ne-ar mai trebui ar fi un drum tehnologic perimetral, iluminat, și supraveghere video perimetrală, pentru împiedicarea actelor de pătrundere ilicită. Este și zonă de frontieră. Se mai întâmplă astfel de evenimente. Copiii sunt curioși și se joacă. Discutăm de un perimetru de 6 kilometri de împrejmuire. Ne trebuie acest drum tehnologic în interiorul aeroportului pentru a se putea interveni rapid cu mașina, de către organele abilitate.
Pe cele două direcții legate de siguranță și extindere (proiect pentru extinderea terminalului și proiect pentru securitatea aeroportului) aplicantul este Aeroportul Internațional Craiova, iar pentru crearea punctului intermodal, proiectul va fi depus de SNCFR.

Se estimează intensificarea tranzitului prin aeroport

Directorul Aeroportului a precizat că până la sfârșitul acestui an se estimează că vor călători cu avionul din și către Craiova circa 210.000 de pasageri, iar în 2017 vor zbura circa 300.000 de olteni de pe Aeroportul din Craiova. În 2018, traficul estimat ar fi de circa 500.000 de persoane, conform celor spuse de directorul Mircea Dumitru. Anul acesta, până la această dată, circa 165.000 de persoane au călătorit cu avionul plecând din Craiova sau aterizând pe aeroportul de aici.

Se introduce taxa de parcare la aeroport

Persoanele care își vor parca mașinile în noua parcare a Aeroportului Internațional Craiova vor achita o taxă de parcare, care se va institui în curând, a precizat directorul aeroportului, Mircea Dumitru. Tariful pentru cei care vor să își lase mașinile în parcarea aeroportului pornește de la un leu pe oră și ajunge până la zece lei pentru o staționare de 24 de ore, a precizat Dumitru.
În plus, o firmă de taxi din Craiova a semnat cu aeroportul un contract prin care s-a angajat să aducă la fiecare zbor, inclusiv la cele de noapte, câte 18-20 de mașini în incinta aeroportului, a mai spus Mircea Dumitru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS