12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPasajul subteran, avariat de un tir

Pasajul subteran, avariat de un tir

Circulaţia rutieră în pasajul subteran din Craiova a fost blocată pe un sens, sâmbătă dimineaţă, din cauza unui tir care a rămas blocat la ieşirea dinspre Calea Bucureşti. În urma tirului au rămas dâre de la un capăt la celălalt al tavanului pasajului, un limitator de înăţime distrus şi un semafor la pământ. „Sâmbătă dimineaţă, la ora 4.30, un şofer ceh, în vârstă de 62 de ani, care conducea un tir pe strada Arieş, la intrarea în pasajul subteran nu a respectat semnificaţiile indicatorului care interzice accesul autovehiculelor mai înalte de patru metri şi a pătruns în pasaj. La ieşire, tirul condus de şoferul ceh a dislocat limitatorul de înălţime şi a avariat un semafor. Şoferul a fost sancţionat pentru că a intrat pe un sector de drum unde este interzisă circulaţia autovehiculelor cu masă maximă autorizată mai mare de 7,5 tone şi pentru că nu a respectat semnificaţia indicatorului de interzicere a accesului autovehiculelor cu o înălţime mai mare de patru metri amplasat la intrarea în pasajul subteran“, a declarat Amelia Barbu, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj.

Acum se observă două dâre paralele, pe întreaga lungime a tavanului pasajului. În faţa poliţiştilor, şoferul a declarat că aparatul GPS a fost cel care l-a condus către acest traseu, dar şi că nu a observat semnul de circulaţie care indica limita de înălţime. În urma incidentului de sâmbătă, limitatorul de la ieşirea din pasaj a fost din nou doborât, la fel ca în anul 2014, când un alt tir, condus de un şofer bulgar, a distrus echipamentul, care apoi a fost remontat.

Pasajul subteran, deteriorat în repetate rânduri de tirişti

La intrarea în pasaj, în dreptul Casei Studenţilor, un astfel de limitator de înălţime nu mai există, după ce a fost avariat complet tot în urma greşelii unui şofer de tir. În locul acestuia, este amplasat un indicator rutier care avertizează şoferii că nu trebuie să intre în pasaj cu autovehicule mai înalte de patru metri. De asemenea, cu 50 de metri înainte de intrarea în pasaj, este montat un senzor, care în momentul când detectează tiruri, declaşează automat aprinderea culorii roşii a semaforului de la intrarea în pasaj. Cele mai multe incidente de acest gen au avut loc în luna martie 2014, atunci când trei tiruri au lovit limitatoarele de înălțime. Și atunci, aceleaşi scuze: îndrumarea greşită a GPS-ului şi neobservarea indicatorului rutier. Pagubele provocate sâmbătă pasajului, limitatorului de înălţime, dar şi semaforului vor fi suportate din Asigurarea RCA a şoferului din Cehia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS