Acasă Local Gorj Împrumut de zece milioane de lei pentru finalizarea Stadionului Municipal

Împrumut de zece milioane de lei pentru finalizarea Stadionului Municipal

-

Consiliul Local Târgu Jiu a aprobat, în şedinţa de luni, contractarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de zece milioane de lei. Viceprimarul din Târgu Jiu, Aurel Popescu, a declarat că banii vor fi folosiţi pentru a asigura partea de cofinanţare în ceea ce priveşte lucrările de modernizare la Stadionul Municipal din oraş. „Este vorba de o sumă de zece milioane de lei, bani pe care ne-am angajat noi, ca şi primărie, să-i folosim pentru cofinanţarea care ne revine pentru investiţia pe care o avem la Stadionul Municipal şi partea noastră de investiţie, care înseamnă amenajare peisagistică şi celelalte obligaţii pe care le are Primăria Târgu Jiu pentru finalizarea acestei investiţii. Este o sumă pe care Primăria Târgu Jiu o împrumută, gradul de îndatorare nu e nici de departe unul foarte mare, primăria are un grad de îndatorare de 5,7%, iar cu acest credit gradul de îndatorare creşte undeva la 7%. Această creditare va fi scoasă la licitaţie. Este un credit care se va licita, condiţiile cele mai bune pe care le vom primi de la bănci vor sta la baza selecţiei băncii cu care vom încheia acest contract“, a precizat Aurel Popescu.

Lucrări finalizate anul viitor

Creditul va fi contractat pe o perioadă de trei ani, iar lucrările la stadion sunt estimate să fie finalizate în primăvara anului 2017. Pentru proiectul de modernizare a Stadionului Municipal şi a bazei sportive din oraş, Compania Naţională de Investiţii a alocat suma de 20 de milioane de euro, în cazul stadionului urmând ca tribunele să fie acoperite integral, iar capacitatea să crească de la 9.000 de locuri, câte are în prezent, la aproximativ 15.000 de locuri. Investiția ce se derulează la Stadionul Municipal din Târgu Jiu este realizată în proporție de 40%. Va fi o construcție dispusă pe cinci niveluri, la subsolul căreia vor fi disponibile 300 de locuri de parcare. De asemenea, în incinta arenei, conform proiectului, va fi construit un hotel de patru stele cu 40 de unităţi de cazare şi o clădire administrativă. Stadionul va deveni una dintre cele mai moderne arene sportive din țară, fiind clasificată la un înalt nivel UEFA, putând găzdui meciuri din Cupele Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec Azi vă puteţi schimba cursul destinului. Analizați-vă bine opțiunile, luați deciziile care vă fac fericiți și evitați să acționați cu impulsivitate....