10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMii de şoferi, aşteptaţi pe Transalpina

Mii de şoferi, aşteptaţi pe Transalpina

Mii de conducători auto sunt aşteptaţi în acest weekend pe Transalpina. O comisie de specialişti a urcat vineri, la Rânca, a verificat şoseaua şi a decis, în urma evalăurii, redeschiderea traficului, începând de sâmbătă, 11 iunie, ora 7.00. Cabanierii i-au așteptat pe membrii comisiei cu pâine şi sare în semn de mulțumire pentru efortul depus pentru a redeschide Transalpina. Din comisie au făcut parte şefii Serviciilor Poliţiei Rutiere din Vâlcea şi Gorj, şefii Secţiilor de Drumuri Naţionale din Gorj şi Vâlcea şi responsabilii cu siguranţa circulaţiei din cadrul instituţiilor respective, precum şi conducerea Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova.
De asemenea, la inspecţia pe traseul Rânca – Obârşia Lotrului a participat şi prefectul de Gorj, Gheorghe Paraschivu, precum şi prefectul de Vâlcea, Radu Renga. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a amânat de patru ori redeschiderea traficului pe Transalpina, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, însă vineri comisia de specialişti aflată la Rânca a decis de data aceasta ca drumul să fie deschis circulaţiei.

Restricţii de tonaj şi de viteză

Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale, a declarat că sunt în vigoare pe Transalpina o serie de restricţii. Este vorba de limita de greutate la 3,5 tone şi de viteză la 30 de kilometri pe oră. Deocamdată nu a fost luată încă în discuţie problema ca şi autocarele să poată tranzita Transalpina. „A fost un efort comun şi am lucrat cu utilajele în zonele cu zăpadă foarte mare. Încă există zăpadă pe anumite porţiuni, pe partea cu versantul, chiar dacă este vară. Le mulţumim celor care au contribuit la redeschiderea traficului şi echipelor care au lucrat la curăţarea drumului. Zonele sunt semnalizate corespunzător. Avem panouri la intrare dinspre Rânca. Este vorba de limita de greutate la 3,5 tone şi de viteză la 30 de kilometri la oră. Se va circula între orele 7.00 şi 22.00. Conducătorii auto sunt rugaţi să circule prudent“, a declarat Ion Tudor, şeful Secţiei Târgu Jiu a Drumurilor Naţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS