10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCălinoiu a cerut strămutarea procesului cu ANI

Călinoiu a cerut strămutarea procesului cu ANI

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj
Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, judecat într-un proces intentat de Agenţia Naţională de Integritate, a solicitat strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Craiova la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Şeful Consiliului Judeţean Gorj este acuzat de inspectorii de integritate de incompatibilitate şi conflict de interese.
Călinoiu a luat decizia de a cere strămutarea procesului pentru a nu mai fi acuzat că ar fi favorizat de Curtea de Apel din Craiova, prin amânări şi noi termene de judecată.
Ultimul termen a fost stabilit de Curtea de Apel din Craiova pentru 13 ianuarie 2016, însă până la judecarea cererii de strămutare, judecata va fi suspendată.
„Au apărut tot felul de idei năstruşnice că ANI este prietenă cu mine, că cei de la Curtea de Apel din Craiova sunt prieteni cu mine. Nu vreau să fiu eu ăla care este deasupra tuturor şi sub acest aspect, pentru a nu se mai da tot felul de interpretări şi apă la moară discuţiilor. Mai bine scăpăm de presiune. Am vorbit cu avocatul. Nu am discutat cu nimeni de la ANI. Trebuia să îmi spun şi eu punctul de vedere la ANI, că am făcut parte legal din anumite organisme, că sumele încasate au fost la vedere“, a spus Ion Călinoiu.

Acuzaţiile care îi sunt aduse

Potrivit unui raport al Agenţiei Naţionale de Integritate, Ion Călinoiu s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, întrucât a deţinut, simultan cu funcţia de preşedinte, următoarele calităţi, contrar prevederilor legale: expert pe termen scurt în cadrul Centrului Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, în perioada 1 septembrie – 15 decembrie 2012 şi expert pe termen scurt – expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social – expert consorţiul regional Sud-Vest Oltenia în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, în perioada 1 iunie – 31 iulie 2013. ANI îl mai acuză pe Călinoiu că nu a consemnat în declaraţiile de avere depuse la datele de 11 iunie 2013 şi 12 iunie 2014 veniturile obţinute în baza contractelor încheiate cu instituţiile amintite. ANI a depus şi o plângere penală împotriva lui Ion Călinoiu, dosarul fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu.
Dacă va pierde procesul cu ANI, Ion Călinoiu va primi interdicţia de a mai ocupa funcţii publice timp de trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS