10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-au răsturnat pe un drum acoperit cu polei

S-au răsturnat pe un drum acoperit cu polei

Autoturismul VW Golf s-a răsturnat pe șosea, după ce șoferul a pierdut controlul direcției
Autoturismul VW Golf s-a răsturnat pe șosea, după ce șoferul a pierdut controlul direcției

Trei persoane au fost rănite, ieri-dimineață, după ce un autoturism a acroșat un altul și s-a răsturnat pe DJ 561, în apropiere de localitatea doljeană Gura Văii. Tot ieri-dimineață și tot în aceeași zonă, alt autoturism s-a răsturnat în șanțul de pe marginea șoselei. Polițiștii de la Rutieră au constatat că SC Lucrări Drumuri și Poduri Dolj nu aruncase materiale antiderapante pe șoseaua acoperită cu polei, așa că au amendat societatea cu 5.250 de lei.

Un drum acoperit cu polei și neadaptarea vitezei la codițiile de drum, acestea sunt cauzele a două accidente înregistrate ieri-dimineață, pe DJ 561, după cum spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj.
Potrivit polițiștilor doljeni, Florin Luca, de 25 de ani, din comuna Drănic, care conducea un Volkswagen Golf către Craiova, a pierdut controlul direcției și a acroșat un Opel care circula regulamentar din sens opus. În urma impactului, primul autoturism s-a răsturant de câteva ori pe șosea și s-a oprit cu roțile în sus. ISU Dolj a trimis la locul accidentului o ambulanță SMURD și un echipaj de descarcerare, Florin Luca fiind scos de pompieri din mașina făcută praf și transportat la Spitalul de Urgență Craiova. La același spital a ajuns și Geanina Luca, de 21 de ani, pasageră în Golful condus de Florin Luca, dar și Cristina Topșeneanu, de 33 de ani, pasageră în Opelul condus de craioveanul Petrişor Ploae. Oamenii legii au precizat că cei trei răniți nu au suferit leziuni care să le pună viața în pericol.
După ce au încheiat cercetările, polițiștii de la Rutieră au stabilit că Florin Luca a pierdut controlul mașinii „din cauza neadaptării corespunzătoare a vitezei la carosabilul acoperit cu polei“. Oamenii legii au întocmit pe numele șoferului un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de vătămare corporală din culpă și au hotărât să amendeze administratorul drumului cu 5.250 de lei. Este vorba de SC Lucrări Drumuri și Poduri Dolj, care a fost amendată pentru că „nu a întreținut corespunzător partea carosabilă pe timp de iarnă, în contextul formării de polei“, după cum au mai precizat reprezentanții IPJ Dolj.
Tot ieri-dimineață, în aceeași zonă, șoferul unui Opel a pierdut controlul direcției din cauza poleiului și s-a răsturnat în șanțul de pe marginea șoselei. Spre deosebire de primul, acest accident s-a soldat numai cu pagube materiale.
Întrebat despre această situație, Gheorghe Mâciu, directorul SC Lucrări Drumuri și Poduri Dolj, a declarat pentru GdS că nu a fost împrăștiat material antiderapant pe DJ 561 pentru că vremea a fost destul de caldă ieri-dimineață.

Un accident aproape identic

Un accident asemănător a avut loc în aceeași zonă în dimineața zilei de 14 ianuarie 2015, când două persoane au fost rănite ușor după ce mașina în care se aflau s-a răsturnat pe DJ 561, în apropiere de localitatea Gura Văii. În urma cercetărilor, polițiștii de la Rutieră au stabilit că o femeie de 40 de ani, din Segarcea, care conducea un autoturism Dacia Sandero către Craiova, a pierdut controlul direcției și s-a răsturnat în șanțul de pe partea dreaptă a drumului. În urma accidentului, atât șoferița, cât și fiul său, în vârstă de 14 ani, au fost răniți ușor și transportați la Spitalul de Urgență Craiova. După producerea accidentului, membrii familiei șoferiței au acuzat drumarii că nu au aruncat nisip pe acea porțiune de drum, care era destul de alunecoasă. „Porțiunea asta a șoselei ar fi trebuit dată cu nisip. Dacă aceia care răspund de drumuri și-ar fi făcut datoria, accidentul nu s-ar mai fi produs“, spunea tatăl șoferiței. Conducerea SC Lucrări Drumuri și Poduri Dolj a explicat atunci că problemele au apărut din cauza chiciurii din copaci, nu din cauza poleiului. „Drumul a fost inspectat dimineața și nu a fost nevoie să intervenim. Ulterior, când s-a încălzit, chiciura din copaci a căzut pe partea carosabilă“, a precizat Gheorghe Mâciu, directorul SC Drumuri şi Poduri Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS