8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova este deja campioana turului

Craiova este deja campioana turului

Voleibaliştii craioveni (în albastru) s-au impus după cinci seturi (Foto: Claudiu Tudor)
Voleibaliştii craioveni (în albastru) s-au impus după cinci seturi (Foto: Claudiu Tudor)

Voleibaliştii de la SCM-U Craiova rămân neînvinşi după zece etape disputate din Divizia A1. Oltenii s-au impus sâmbătă, pe teren propriu, cu scorul de 3-2 (25-16, 19-25, 25-23, 21-25, 15-12), în disputa cu Explorări Baia Mare. Spre deosebire de confruntarea de la mijlocul săptămânii trecute, când SCM-U Craiova a învins cu 3-0 ocupanta locului doi, Banatul Caransebeş, meciul de sâmbătă şi-a meritat titulatura de derbiul etapei, primele două echipe clasate oferindu-le spectatorilor din Polivalentă un meci spectaculos, plin de suspans. Maramureşenii au dat o replică dârză şi au plecat acasă cu un punct.
„După victoria de miercuri cu Banatul Caransebeş am anticipat că va fi altfel jocul cu Baia Mare, un adversar bine organizat, o echipă care promite foarte mult în acest campionat. Meciurile cu Baia Mare au fost mereu încinse. Ei au jucători arţăgoşi, care folosesc tot arsenalul să şicaneze adversarul. Acum m-a deranjat faptul că au comentat deciziile arbitrilor. Mai aveau un pic şi arbitrau ei“, au fost primele concluzii ale antrenorului oltenilor, Dan Pascu.
Un nou meci de cinci seturi a accentuat starea de oboseală în rândul jucătorilor craioveni, care trebuie să se refacă repede, deoarece mâine au un meci important, returul din optimile Cupei CEV, cu Olympiakos Pireu. Meciul se va juca în Grecia, iar după ce în tur au fost învinşi cu 3-2, Laurenţiu Lică şi colegii săi au nevoie de o victorie cu 3-0 sau 3-1 pentru a se califica mai departe.

Pascu: Pentru noi nu există o competiţie prioritară

Întrebat dacă avea posibilitatea să menajeze jucătorii de bază în anumite meciuri din campionat, pentru a-i odihni, Pascu a răspuns negativ: „Pentru noi nu există priorităţi. Am plecat pe trei fronturi, campionat, Cupa României şi Cupa CEV, şi suntem obligaţi să jucăm la victorie fiecare meci. Până acum suntem în grafic, cu evoluţiile din campionatul intern. În Cupa CEV am avut o sincopă în meciul de acasă cu Olympiakos Pireu, dar mergem acolo să ne jucăm şansa la calificare“.
SCM-U Craiova a acumulat 26 de puncte în clasament şi este campioana turului în prima ligă, chiar dacă mai este de disputat o etapă. Voleibaliştii din Bănie au cinci puncte avans în faţa echipei de pe locul doi, Baia Mare. Sâmbătă, în ultimul meci din 2015, elevii lui Pascu vor încheia turul pe terenul formaţiei CSM Bucureşti.

Au jucat decisivul pe terenul cu noroc

În setul decisiv al meciului dintre Craiova şi Baia Mare, antrenorii celor două formaţii au apelat la time-out-urile de care beneficiau pentru a le da jucătorilor informaţii preţioase, în funcţie de evoluţia scorului. Dan Pascu a spus că un rol important l-a avut şi decizia luată de căpitanul Laurenţiu Lică la tragerea la sorţi: „Ne-am făcut o strategie foarte bună. La tragerea la sorţi, Lică în loc să aleagă preluarea, aşa cum fac majoritatea jucătorilor, a ales terenul, tocmai pentru a juca finalul de set în terenul unde ne simţim foarte bine şi acolo unde ne şi antrenăm mai mult cu prima formaţie“.
Şi echipa feminină de volei SCM-U Craiova a câştigat meciul de sâmbătă, de pe teren propriu, cu U Cluj, cu scorul de 3-0 (25-22, 25-14, 25-16).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS