9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAgent de la Penitenciarul Craiova, arestat pentru șpăgi

Agent de la Penitenciarul Craiova, arestat pentru șpăgi

Laurenţiu Ciurel, fostul director al CEO
Laurenţiu Ciurel, fostul director al CEO

Fostul manager privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel, a dat în judecată compania la care a lucrat, după a fost revocat din funcție. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Gorj pe 10 decembrie. Ciurel a anunțat că, în cazul în care va fi revocat din funcție, va acționa compania în judecată, lucru care s-a și întâmplat.
„Voi acționa în judecată și voi sta acasă pe bani mulți în cazul în care voi fi revocat. Acțiunea a fost întreprinsă de Fondul Proprietatea, cu care voi avea un proces pe 21 ianuarie și le voi cere despăgubiri de 100 de milioane de dolari pentru bețele puse în roatele companiei“, a declarat Laurenţiu Ciurel, fostul manager al Complexului Energetic Oltenia. Ciurel a fost schimbat din funcţie pentru că nu şi-a atins indicatorii de performanţă.
De asemenea, Laurenţiu Ciurel este trimis în judecată în dosarul „Turceni-Rovinari“, iar compania pe care o conduce s-a constituit parte civilă în proces. CEO trebuie să recupereze prejudiciul estimat de procurori la 19,7 milioane de lei, din care 2,7 milioane de lei ar fi fost produs pe vremea în care Laurenţiu Ciurel s-a aflat la conducerea CE Rovinari, intrat ulterior în componenţa CEO. În dosarul „Turceni – Rovinari“ mai este trimis în judecată fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Şova, precum şi foştii directori de termocentrale Octavian Graure şi Dumitru Cristea.
Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laurenţiu Ciurel, la data faptelor având calitatea de director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), a fost trimis în judecată pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu, cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, din care una în formă continuată. Alt fost colaborator al lui Laurenţiu Ciurel a demisionat din funcţie. Este vorba de Octavian Graure, care a demisionat de la Complexul Energetic Oltenia. Acesta ocupa postul de contabil-șef la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița. De altfel, directorul demisionar este trimis în judecată în dosarul „Turceni-Rovinari“, alături de Laurenţiu Ciurel. În prezent, Complexul Energetic Oltenia este condus interimar de către directorul financiar Laurenţiu Ciobotărică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS