5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCălinoiu: Retragerea finanţării CEO ar însemna o lovitură grea pentru sportul gorjean

Călinoiu: Retragerea finanţării CEO ar însemna o lovitură grea pentru sportul gorjean

Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj
Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinou, a declarat că sportul gorjean riscă să piardă finanţarea de la Complexul Energetic Oltenia (CEO). Sindicatele din Federaţia Naţională Mine Energie au cerut Ministerului Energiei stoparea finanţării sportului de către CEO. Mai mult decât atât, Călinoiu consideră că retragerea finanţării ar fi o lovitură grea nu numai la nivel judeţean, ci şi la nivel naţional, întrucât performanţa din sportul gorjean a avut rezonanţe la nivelul întregii ţări. Şeful judeţului vrea ca noua conducere a Complexului Energetic Oltenia să finanţeze mai departe echipele de handbal, baschet şi fotbal, afirmând că, oricum, în ultimii ani, sumele alocate de CEO către acestea au fost mult diminuate, efortul financiar din partea companiei nefiind foarte mare.

Sindicatele cer retragerea finanţării sportului

Anumiţi sindicalişti au solicitat sistarea finanţării sportului de către CEO, considerând că acest lucru nu este normal în condiţiile în care mii de mineri au fost disponibilizaţi. Călinoiu îi contrazice şi spune că imaginea Gorjului a fost promovată mult de sportivii gorjeni. „Vreau să fim solidari în ceea ce priveşte menţinerea şi susţinerea activităţii sportive de la nivelul judeţului Gorj. Sportul de performanţă din Gorj este dependent de Complexul Energetic Oltenia. Echipele joacă şi în cupele europene şi reprezintă şi România. Mă refer în special la performanţele realizate de echipa de baschet Energia. S-au redus cheltuielile în cadrul Clubului. Nu mai sunt nereguli legate de cheltuirea banului în cadrul Clubului de baschet Energia. Să spunem că nu le mai finanţăm. Ar înseamna o lovitură pentru judeţul Gorj. Este un interes naţional sportul de performanţă, nu este o pierdere doar la nivel local. Pierderm şi în ceea ce priveşte educarea copiilor. Avem echipe de copii la club, echipe susţinute de Liceul Sportiv. Aici e vorba de un complex economic şi social integrat“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, asociat la echipele de handbal, baschet şi fotbal din Târgu Jiu, prezente în primul eşalon.

Liberalii vor şi ei susţinerea sportului de către CEO

Liderii PNL Gorj sunt şi ei de părere că producătorul de energie electrică din Oltenia trebuie să continue finanţarea la echipele de fotbal, handbal şi baschet Pandurii şi Energia. Co-preşedintele PNL Gorj, Dan Vâlceanu, susţine totuşi că echipele respective ar trebui să găsească şi alte surse de finanţare, iar sindicaliştii ar trebui să înţeleagă faptul că finanţarea din partea Complexului Energetic Oltenia nu se poate sista peste noapte. Dan Vâlceanu a declarat că, de acum înainte, sindicaliştii ar trebui să fie consultaţi de viitoarea administraţie a complexului în privinţa sumelor de bani pe care CEO le va oferi drept sponsorizare cluburilor sportive. „Pandurii Târgu Jiu, echipele de handbal şi baschet Energia pot primi finanţări şi din drepturile de televiziune, în cazul în care înregistrează performanţe. Asociaţii cluburilor sportive ar trebui să-şi majoreze contribuţiile astfel încât să existe un echilibru financiar“, a spus Dan Vâlceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS