12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljS-au aprins luminile de sărbători

S-au aprins luminile de sărbători

Iluminatul festiv de sărbători a fost aprins aseară simultan la Craiova și Târgu Jiu, la ora 18.00, în prezența a mii de oameni curioși să vadă ce imaginație au avut în acest an autoritățile locale.

Centrul Istoric al Craiovei a fost plin ochi aseară în așteptarea numărătorii inverse pentru aprinderea noilor instalații de iluminat festiv aduse de firma care se ocupă și de iluminatul public din oraș. Piața „Frații Buzești“ a fost transformată într-o zonă plină de lumini sub diferite forme: cupole și perdele de beculețe suspendate, brazi împodobiți, iar pe margini căsuțele comercianților viu colorate. După aprinderea instalațiilor pentru care s-au făcut probe mai multe zile, o formație de Moș Crăciuni și cântărețul Ciri Maier au interpretat cântece specifice Zilei Naționale.

Vunk a aprins luminile la Târgu Jiu

Pentru marcarea evenimentului, în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu a fost invitată să susţină un concert trupa Vunk.
Spre deosebire de anii trecuţi, când un politician era invitat să apese pe butonul care punea în funcţiune iluminatul de sărbători, anul acesta cel căruia i-a revenit această misiune a fost Cornel Ilie, solistul trupei Vunk. Tot în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu a susţinut un concert și trupa Korsar, apoi tenorul Alin Stoica şi soprana Diana Gheorghe au intonat Imnul Naţional. Mii de persoane s-au aflat aseară în zona centrală pentru a participa la eveniment.
De asemenea, anul acesta, Primăria Târgu Jiu a împodobit un nou pom de iarnă, tot ecologic. Acesta are 80.000 de leduri şi măsoară 22 de metri înălțime, fiind cel mai înalt de până acum instalat în centrul oraşului. Potrivit autorităţilor locale, instalaţiile din noul pom de iarnă consumă de opt ori mai puțin curent electric decât cele vechi. Iluminatul festiv va fi funcţional până în luna ianuarie a anului viitor.

Au fost înmânate diplome de mulțumire

Tot de Ziua Naţională, pe lângă punerea în funcţiune a iluminatului festiv, a mai fost organizat, de la ora 19.00, un eveniment la care au fost invitate să participe personalităţi locale din diferite domenii de activitate. La Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu a avut loc Gala Recunoștinței pentru Comunitate. Cu această ocazie au fost înmânate diplome de mulțumire pentru diferite persoane fizice sau juridice din municipiu, care s-au implicat în decursul acestui an în activități de promovare a municipiului Târgu Jiu. A fost pentru prima dată când la final de an de la un astfel de eveniment au lipsit de pe scenă politicieni sau şefi din administraţie. Între cei care au primit distincţii s-a aflat directorul Liceului de Muzică și Arte Plastice „Constantin Brăiloiu“, din Târgu Jiu, Dumitru Pasăre, cel care a concertat împreună cu elevii săi alături de Andre Rieu. Premiată a fost şi echipa de medici chirurgi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, compusă din Florin Mergea, Claudiu Soare şi Valentin Neagu, care a realizat anul acesta, în premieră, în Gorj, o operaţie de duodenopancreatectomie care a durat aproximativ șapte ore. Distincţii au mai fost oferite unor organizaţii nonguvernamentale care au sprijinit comunitatea prin acţiuni de voluntariat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS