22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjE nevoie de sânge după transplantul lui Flavian

E nevoie de sânge după transplantul lui Flavian

Flavian Voican are în continuare nevoie de ajutor (Foto: Eugen Măruţă)
Flavian Voican are în continuare nevoie de ajutor (Foto: Eugen Măruţă)

Flavian Voican, un băiețel de opt ani din Târgu Jiu, bolnav de leucemie, are nevoie de sânge grupa AB pozitiv, după ce a fost supus unui transplant de celule stem. Băieţelul a petrecut ultimele luni numai prin spitale şi a beneficiat de mai multe şedinţe de chimioterapie.
Pe 6 noiembrie, micuţul a împlinit opt ani, iar pe 27 noiembrie a fost supus unui transplant de celule hematopoietice, provenite de la un donator din Germania. Operaţia a avut loc la Spitalul Fundeni din București. Părinții băiatului fac un apel după efectuarea transplantului și îi roagă pe gorjeni să îi ajute în găsirea de donatori de sânge care au grupa AB pozitiv. Pentru Flavian urmează o perioadă îndelungată de recuperare. Sângele necesar procedurii de transplant a fost procurat de la Centrul Naţional de Hematologie Bucureşti, cu condiţia ca stocurile să fie refăcute într-un timp cât mai scurt, cu orice altă grupă de sânge.

Donatorii sunt aşteptaţi la Centrul din Târgu Jiu

Este nevoie de cât mai mulţi donatori. Părinţii lui Flavian cer ajutorul încă o dată, pentru a putea strânge cantitatea de sânge pe care trebuie să o restituie Centrului Naţional de Hematologie Bucureşti.
Cine poate şi doreşte să doneze sânge, indiferent de grupa sanguină, este aşteptat în zilele de 2, 3 şi 4 decembrie, la Centrul de Recoltare din Târgu Jiu, pentru a contribui la refacerea stocului de sânge pe care părinţii lui Flavian Voican îl datorează Centrului Naţional de Hematologie din Bucureşti. Donatorii trebuie să menţioneze că sângele este pentru campania dedicată lui Flavian şi să completeze datele personale în tabelul pe care-l vor găsi la Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS