10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o estimare a prognozei pentru perioada  30 noiembrie – 13 decembrie 2015. Valorile termice prognozate vor fi ușor mai ridicate în prima parte a intervalului, ajungând la medii maxime de cel mult 12 grade Celsius, însă ulterior regimul termic se va apropia de mediile normale ale perioadei, potrivit ANM.

Până în jurul datei de 8 decembrie, în zona Olteniei, vremea va fi mult mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi maxime cuprinse, în medie, între 9 și 12 grade. Apoi valorile termice diurne vor marca o scădere și se vor apropia de normele climatologice ale perioadei, de 4 grade Celsius. În ceea ce privește regimul termic nocturn, acesta va avea valori medii cuprinse între 1 și 4 grade în prima săptămână de prognoză, apoi temperaturile minime vor scădea treptat și vor ajunge spre minus două grade pe parcursul ultimelor nopți. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor slabe, ploi sau burniță, va fi mai ridicată în special după data de 8 decembrie.

La munte, până în data de 2 decembrie și după data de 9 decembrie regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul a 0 grade Celsius, în timp ce în restul intervalului mediile maximelor vor fi cuprinse între 2 și 5 grade. Mediile minimelor nocturne vor fi negative de-a lungul celor două săptămâni, cu cele mai scăzute valori, de—6 grade în primele și în ultimele nopți. În zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, temporar, vor fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare, izolat moderate cantitativ. Precipitații slabe mai pot apărea și pe 2, 5 și după data de 8 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS