16.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTrupa Vunk va concerta de 1 Decembrie la Târgu Jiu

Trupa Vunk va concerta de 1 Decembrie la Târgu Jiu

Trupa Vunk va susţine un concert de Ziua Naţională la Târgu Jiu
Trupa Vunk va susţine un concert de Ziua Naţională la Târgu Jiu

Trupa Vunk va susține anul acesta un concert la Târgu Jiu, în cadrul manifestărilor dedicate zilei de 1 Decembrie. Concertul va avea loc în Piața Prefecturii din municipiu, începând cu ora 18.15, după ce autoritățile vor aprinde iluminatul festiv pentru sărbătorile de iarnă.
Dacă în anii trecuți deputatul Victor Ponta era cel care oficia acțiunea respectivă, începând din acest an, reprezentanții municipalității au renunţat la politicieni şi vor ca o personalitate din domeniul culturii să pună în funcţiune instalația pentru sărbătorile de iarnă. Tot seara, în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu, va susţine un concert și trupa Korsar, după care tenorul Alin Stoica şi soprana Diana Gheorghe vor intona Imnul Naţional. Cetăţenii vor primi brăţări în culorile drapelului naţional.
Ca o noutate, în acest an, de Ziua Națională, la Târgu Jiu va fi organizată și o Gală a Recunoștinței pentru Comunitate, gală ce va avea loc, începând cu ora 19.00, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu“.

Diplome de apreciere

Conform viceprimarului din Târgu Jiu, Adrian Tudor, vor fi înmânate cu această ocazie diplome de mulțumire pentru diferite persoane fizice sau juridice din municipiu, care s-au implicat în decursul acestui an în activități de promovare a municipiului Târgu Jiu.
„La ora 18.00 va fi pus în funcţiune iluminatul public de sărbători. Va urma imediat concertul trupei Vunk. La ora 19.00 va fi prima ediţie, găzduită de Teatrul „Elvira Godeanu», a Galei recunoştinţei, unde Primăria Târgu Jiu va oferi diplome şi plachete de mulţumire şi apreciere unor persoane fizice şi juridice din Târgu Jiu care prin activitatea pe care au depus-o au promovat imaginea oraşului şi au adus diferite servicii comunităţii, în anul 2015. Vrem să le mulţumim în acest sens. Am căutat să primească plachete persoane care nu sunt în prima linie, care nu sunt lideri de opinie, care nu sunt politicieni, care nu sunt angrenaţi sau nu lucrează în administraţia publică“, a declarat Adrian Tudor.

Distincţie pentru naistul care a concertat cu Andre Rieu

Distincții vor fi oferite anul acesta directorului de la Liceul de Muzică și Arte Plastice din Târgu Jiu, Dumitru Pasăre, care a concertat împreună cu elevii săi, alături de Andre Rieu, dar și mai multor organizaţii non-guvernamentale care au promovat oraşul.
„Ne-am gândit la profesorul Dumitru Pasăre, de exemplu, cel care coordonează copiii de la Liceul de Artă care au cântat alături de Andre Rieu şi datorită cărora s-a vorbit de municipiul Târgu Jiu pe posturi de televiziune naţionale și internaţionale. Sunt, de asemenea, ONG-uri care prin acţiuni de voluntariat au reuşit să aducă un sprijin în comunitate şi dorim ca activitatea acestor ONG-uri să continue în municipiul Târgu Jiu“, a mai declarat Adrian Tudor. Suma pe care autoritățile locale au alocat-o anul acesta din bugetul local pentru spectacolele de 1 Decembrie de la Târgu Jiu se ridică la 38.000 de lei.

Fasole şi vin fiert de dimineaţă

Totodată, Primăria Târgu Jiu va susţine financiar, pe 1 Decembrie, deplasarea a 200 de pensionari la Alba Iulia, pentru a participa la manifestările desfăşurate cu prilejul Zilei Naţionale a României.
De asemenea, de la ora 11.00, municipalitatea va oferi o masă tradiţională, cu fasole, cârnaţi, murături şi vin fiert, participanţilor la manifestările organizate în Piaţa Prefecturii, cu ocazia Zilei Naţionale a României, respectiv un ceremonial militar, religios şi artistic specific sărbătorii. Elena Crețan, șefa Direcției de Asistență și Protecție Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu, a declarat că, la fel ca și în anii trecuți, vor fi împărțite de Ziua Națională 2.100 de porții de fasole cu cârnați și tot atâtea căni cu vin fiert.
Municipalitatea a alocat anul acesta pentru masa tradițională de 1 Decembrie suma de 28.000 de lei. În plus, hrana asistaţilor de la Cantina de Ajutor Social va fi suplimentată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS