24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCioban condamnat pentru omor

Cioban condamnat pentru omor

Un cioban de 54 de ani din localitatea doljeană Amărăștii de Jos a fost condamnat la 20 de ani și patru luni de închisoare pentru omor calificat și port fără drept de cuțit, după ce, în martie, a omorât un bărbat chiar în apropierea postului de poliție din comună.
Potrivit procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, la jumătatea lunii martie, Marin Băcioiu, de 59 de ani, din comuna Daneți, a depus o plângere la postul de poliție împotriva lui Marin Păun, de 54 de ani, din Amărăștii de Jos. Băcioiu s-a plâns că Marin Păun îi cerea mai mulţi bani decât îi datora după ce îl concediase de la stâna la care lucrase o perioadă. În dimineața zilei de 23 martie, cei doi au fost chemați pentru audieri la Postul de Poliție Amărăștii de Jos, iar când s-au întâlnit în fața postului, Marin Păun l-a înjunghiat cu un cuțit pe Băcioiu. Agresorul a fost imobilizat de polițiști, iar victima a fost preluată de o ambulanță pentru a fi transportată la spital, însă pe drum a decedat din cauza leziunilor suferite.
În fața procurorului, Păun a recunoscut comiterea faptei și a explicat că Băcioiu l-a făcut să-şi lase locul de muncă pe care îl avea în Caracal, unde era angajat paznic, i-a promis carte de muncă şi salariu bun ca cioban, însă nu s-a ţinut de cuvânt.
În iunie, Păun a fost trimis în judecată, iar miercuri, 18 noiembrie, a fost condamnat. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au hotărât să-l condamne pe inculpat pentru omor calificat și port fără drept de cuțit la 20 de ani și patru luni de închisoare. În plus, inculpatul a fost obligat să achite familiei bărbatului ucis suma de 350.000 de lei drept daune morale și materiale. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS