Acasă Local Gorj Medic reținut pentru că a ucis un om cu maşina şi a...

Medic reținut pentru că a ucis un om cu maşina şi a fugit

-

Medicul Costin Dobrescu, acuzat că l-a lovit cu mașina pe Ion Răchită, un bărbat de 55 de ani, din comuna gorjeană Albeni, iar apoi a fugit de la locul accidentului, a fost reținut vineri pentru 24 de ore, pentru ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiştilor. Accidentul rutier a avut loc joi, pe DN 67, la Bengești-Ciocadia. Pietonul a murit pe loc. Costin Dobrescu este medic de familie la Uricani, în acelaşi oraş în care victima lucrase ca miner timp de 25 de ani. Doctorul a fugit de la locul accidentului, fiind depistat pe raza localității Scoarța, lângă Târgu Jiu. Medicul se întorcea din Grecia, iar drumul lung până în România l-a obosit pe conducătorul auto, în maşina căruia se aflau şi alte persoane.

Prezentat magistraţilor cu propuneri legale

Medicul Costin Dobrescu a aţipit la volan. „Pe la 3.30 am plecat din Bucureşti pentru că am vrut să ajung acasă mai repede. Pe drum mi-am dat seama că sunt obosit, dar, la fel ca şi altă dată, am zis că nu se poate întâmpla ceva rău şi am continuat să conduc. Nu ştiu cum s-a întâmplat că aici, la Bengeşti Ciocadia, cred că am adormit o fracţiune de secundă, cât să ies de pe carosabil şi să mă duc în dreapta drumului. Acolo era un şanţ, am simţit repede denivelările, am tras de volan stânga şi am revenit pe şosea. M-am uitat la bord şi nu îmi arătau becurile nici un fel de avarie, ceea ce m-a făcut să cred că nu s-a întâmplat nimic. Pe drum, au început însă să se aprindă ledurile la bord şi atunci am decis să trag pe dreapta şi să sun la 112 ca să spun că e posibil să fi făcut un accident mai grav decât îmi dădeam eu seama. Nu am ştiut nici o clipă că am lovit un om pentru că altfel aş fi oprit acolo şi aş fi dat o mână de ajutor“, a menţionat Dobrescu, înainte să fie reţinut. Suspectul urma să fie prezentat vineri Judecătoriei Novaci cu propuneri legale.

ȘTIRI VIDEO GdS

Iohannis: Cel târziu marţi, voi desemna un premier

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că cel târziu marți va desemna un nou premier. Astăzi vor avea iar loc consultări la Cotroceni, într-o formulă mai restrânsă, în vederea formării unui nou Guvern.