12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRazie printre comercianții din Piața Centrală

Razie printre comercianții din Piața Centrală

Zarvă mare, ieri, în Piața Centrală din municipiul Craiova. Asta pentru că, începând cu ora 11.00, ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Dolj, împreună cu inspectori de la Direcția Agricolă și de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, au făcut o acțiune pentru combaterea comerțului ilicit cu carne, produse din carne, fructe, legume, dar și pentru depistarea persoanelor care vând țigări netimbrate.
Verificările au început în hala de carne și au continuat printre comercianții de fructe și legume, unde au fost aplicate cele mai multe sancțiuni.
Cei care vând țigări netimbrate în Piața Centrală și-au acoperit tarabele cu pături și au plecat cu mult timp înainte de venirea oamenilor legii, așa că au fost găsite doar 190 de pachete de țigări fără timbru fiscal.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de contrabandă.
În urma acțiunii, oamenii legii au verificat 48 de societăţi comerciale, dar și 18 agenți economici persoane fizice și 16 producători agricoli. În total, au fost aplicate nouă amenzi în valoare totală de 108.000 lei și au fost confiscate peste o tonă de legume şi fructe, dar și cele 190 de pachete de țigări de contrabandă.
La una dintre tarabe, punct de vânzare al unei societăți comerciale, polițiștii au găsit nereguli în documentele prezentate de vânzătoare, așa că au hotărât să confiște cantitatea de 600 kg de cartofi pentru care nu existau documente. Oamenii legii au explicat că femeia nu întocmise nota de recepție a mărfii și a prezentat un certificat de producător nedatat, motiv pentru care au amendat firma cu suma de 20.000 de lei. În replică, vânzătoarea a spus că nu a apucat să înregistreze marfa în documente, însă polițiștii au dreptate. „E și greșeala mea, pentru că doar ce am venit și nu am apucat să înregistrez marfa. Asta este!“, a spus femeia.
O altă comerciantă, care nu fusese verificată încă de polițiști, a explicat că nu își face probleme, pentru că are toate documentele în regulă și întotdeauna dă bonuri fiscale cumpărătorilor.
„Am mai avut controale și nu am avut probleme niciodată. Am carte de muncă, dau bon fiscal pentru marfă, așa că eu cred că sunt în regulă“, a spus vânzătoarea.
În final, polițiștii doljeni au explicat că vor mai face astfel de acțiuni în perioada următoare, mai ales că se apropie sărbătorile de iarnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS