17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCanalizare pluvială pentru mai multe străzi din Târgu Jiu

Canalizare pluvială pentru mai multe străzi din Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu va realiza canalizarea pluvială pe mai multe străzi din municipiu. Pe lângă lucrările respective, va fi reabilitat şi carosabilul, şi sistemul rutier. Suma totală a investiţiei este de nouă milioane de lei.
„În această perioadă se derulează o serie de investiții în ceea ce privește modernizarea și reabilitarea străzilor din municipiu. Acestea fac parte dintr-un program complex de modernizare a străzilor de la nivelul întregului municipiu, program etapizat în funcție de evaluarea tehnică făcută asupra fiecărei străzi privind starea carosabilului, fiind prioritizate străzile pe care s-a intervenit în ceea ce privește reabilitarea rețelelor de apă și canalizare pe suprafețe întinse. De asemenea, au fost prioritizate străzile care au necesitat îmbunătățirea sistemului de colectare a apelor pluviale. Se are în vedere mobilierul stradal, indicatoarele rutiere și tot ceea ce înseamnă o echipare completă a străzilor respective“, a spus Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Raul Chiriac a mai spus că cea mai mare parte a lucrărilor este finalizată în proporție de 80%.
„Rețeaua de canalizare pluvială pe strada Panduri este finalizată în proporție de 80%, s-a intervenit la refacerea bordurilor, a trotuarelor și sperăm ca, până la sfârșitul anului, mare parte din această investiție să fie realizată. De asemenea, se lucrează pe străzile Dobrogeanu-Gherea, Mărășești, Luncilor și 16 Februarie. În ceea ce privește finanțarea, putem spune că în aceste zile a fost semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării pentru suma de 3,6 milioane de lei, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală. Finanțarea se asigură atât de la bugetul local, cât și prin PNDL. Pe anul acesta, pentru toate aceste străzi, inclusiv bulevardul Constantin Brâncuși și strada Vasile Alecsandri, valoarea totală a investițiilor se ridică la aproximativ nouă milioane de lei“, a mai declarat Raul Chiriac, șeful Serviciului Investiții din cadrul Primăriei Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS