20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPoliţist implicat într-o reţea de contrabandă cu ţigări

Poliţist implicat într-o reţea de contrabandă cu ţigări

Un agent de poliţie din localitatea Tismana, Gorj, Victor Tismănaru, este vizat de o anchetă care urmăreşte destructurarea unei reţele de traficanţi de ţigări. La domiciliul poliţistului a fost efectuată ieri şi o percheziţie, în cadrul unei acţiuni ample care a vizat 23 de persoane din trei judeţe, acuzate de contrabandă cu ţigări netimbrate aduse din Serbia şi Ucraina. Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Motru, au efectuat ieri 26 de percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi şi Timiş, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în comiterea infracţiunilor de contrabandă cu ţigarete şi evaziune fiscală. La acţiune au participat aproximativ 150 de poliţişti, care au descins la locuinţele a 23 de persoane bănuite de contrabandă cu ţigări netimbrate.

Au confiscat ţigări şi bani

Contrabandiştii procurau ţigări ieftine din cele două state non-UE şi le vindeau la un preţ mult mai mic în România, evitând plata accizelor. „Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în perioada mai – octombrie, persoanele în cauză ar fi deţinut şi comercializat, pe raza judeţelor Gorj, Mehedinţi şi Timiş, importante cantităţi de ţigarete, provenite din contrabandă. Prejudiciul preliminar, creat prin această activitate infracţională, este de aproximativ 1.500.000 de lei. La acţiune au participat poliţiştii din cadrul structurilor de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, de ordine publică şi de criminalistică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj, fiind sprijiniţi de poliţişti din Inspectoratele de Poliţie Judeţene Mehedinţi şi Timiş. Activităţile au beneficiat de suportul de specialitate al Departamentului de Operaţiuni Speciale“, potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj.
La sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj au avut loc ieri audieri-maraton, dând declaraţii inclusiv agentul de ordine publică de la Poliţia Tismana. Potrivit unor surse judiciare, omul legii depozita baxuri cu ţigări în propria gospodărie. În urma descinderilor de ieri au fost ridicate cantităţi importante de tutun şi sume de bani. Anchetatorii urma să emită ordonanţe de reţinere pentru o parte din suspecţi. La audieri a ajuns şi un pensionar, care a spus că se află pentru prima dată la poliţie şi nu ştie ce i se întâmplă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS