5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFinanţiştii aşteaptă mărirea salariilor

Finanţiştii aşteaptă mărirea salariilor

Administraţia Finanţelor Publice Gorj
Administraţia Finanţelor Publice Gorj

Zeci de salariaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Gorj au protestat ieri la locul de muncă, cerând majorarea salariilor. Protestatarii s-au declarat nemulţumiţi de faptul că nu au beneficiat de aceeaşi mărire de salarii precum colegii lor din aparatul central. Funcţionarii din Capitală vor încasa de la 1 noiembrie salarii mai mari cu până la 60%. Unii salariaţi din aparatul central de lucru au beneficiat în plus şi de 25 de clase salariale. Măririle de lefuri se vor reflecta în veniturile ce vor fi încasate în luna decembrie. Răzvan Petcu, preşedintele Sindicatului Finanţe Gorj şi vicelider la nivel naţional, a declarat că decizia luată la nivel central a generat nemulţumiri la nivel local. Funcţionarii de la administraţile fiscale din ţară au protestat fie la locul de muncă, fie s-au strâns în grupuri şi şi-au exprimat nemulţumirea.
Liderul de sindicat Răzvan Petcu a mai spus că soluţia ar fi emiterea unei noi ordonanţe de guvern prin care  creşterea de salarii să fie extinsă şi la personalul din administraţiile judeţene.
„Au fost proteste în Gorj, dar au stat mai mult la locul de muncă şi şi-au făcut treaba. Am mai avut la Mehedinţi, Vâlcea, Timiş şi în multe alte judeţe. Este anormal ca salariații din administraţiile judeţene, adică oamenii care au ajutat efectiv la creşterea încasărilor, să nu beneficieze de creşterea de salariu, iar cei din aparatul central să aibă lefurile mărite. Sunt bani să fie creşteri de salarii la toată lumea, la toţi funcţionarii de la administraţiile din ţară. Avem programată o întâlnire cu ministrul Teodorovici şi credem că va fi rezolvată această problemă pentru că bani sunt, încasările au crescut. Să vedem care va fi soluţia. Creşterea se poate extinde la toţi salariaţii, printr-o nouă ordonanţă de guvern. Prin ordonanţa de rectificare bugetară, anumitor funcţionari din aparatul central le-au crescut salariile şi cu 25 de clase. Creşterea maximă a fost în unele cazuri şi de 60%. Corect este să le crească salariile oamenilor care încasează direct“, a declarat liderul de sindicat Răzvan Petcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS