3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis estimarea evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 2 – 15 noiembrie.
Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

În Oltenia, intervalul de prognoză va debuta cu vreme caldă pentru această perioadă, cu o medie a maximelor diurne ce se va situa în jurul valorii de 16 grade. În intervalul 6 – 8 noiembrie, valorile termice vor marca o scădere accentuată, spre o medie de aproximativ 10 grade. În cea de-a doua săptămână, nu vor mai fi variaţii semnificative. Astfel, după o creştere uşoară la început, tendinţa va fi de scădere, de la 13 grade spre 9 grade, în medie. Temperaturile minime vor fi în creştere pe parcursul primei săptămâni, iar ulterior nu vor mai surveni variaţii semnificative până la sfârşitul intervalului de prognoză, mediile acestora urmând a se situa între -1 şi 4 grade.  Ploi, slabe cantitativ, vor fi de așteptat începând cu data de 7 noiembrie.

La munte, în primele 4 zile ale intervalului de prognoză, se vor înregistra, în medie, maxime ale valorilor termice diurne de 10…14 grade, ce vor caracteriza o vreme caldă pentru această dată. Începînd din 6 noiembrie vremea se va răci accentuat, astfel că la sfârşitul săptămânii mediile maximelor termice nu vor mai depăşi 6 grade, iar în jurul acestei valori se vor menţine până pe 15 noiembrie. Temperaturile nocturne vor avea o tendinţă de creştere în prima parte a intervalului, de la o medie de 0 grade spre 4 grade în jurul datei de 4 – 5 noiembrie, pentru ca mai apoi acestea să scadă uşor şi treptat, până la aproximativ -2 grade la mijlocul lunii noiembrie.
Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, în general slabe cantitativ, va fi în creştere după data de 7 noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS