12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCondescu şi Temelescu nu scapă de controlul judiciar în dosarul de spălare de bani

Condescu şi Temelescu nu scapă de controlul judiciar în dosarul de spălare de bani

Marin Condescu este în continuare preşedinte autosuspendat al FNME
Marin Condescu este în continuare preşedinte autosuspendat al FNME

Judecătorii Curţii de Apel din Craiova au decis că Marin Condescu, fostul lider al minerilor din România, va rămâne în continuare sub control judiciar. Magistraţii au respins contestaţia depusă de avocatul fostului şef al Clubului Pandurii Târgu Jiu, care a dorit să aibă mai multă libertate în perioada desfăşurării procesului. Măsura controlului judiciar a fost stabilită încă de acum un an de Tribunalul Olt, instanţă unde a fost strămutat procesul, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Măsura controlului judiciar a fost prelungită de fiecare dată, însă periodic Marin Condescu a invocat noi motive în speranţa că îi va convinge pe magistraţi să îi ridice restricţiile pe care i le-au impus. Tot sub control judiciar se află şi Viorel Temelescu, fostul adjunct al lui Marin Condescu de la Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu. Fostul preşedinte al Clubului Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, precum şi delapidare şi spălare de bani.
Procurorii îl suspectează că ar fi făcut tranzacţii, sub formă de împrumut, cu Clubul Pandurii, însuşindu-şi, ilicit, în interes personal, peste 2,5 milioane de lei. În acest mod ar fi prejudiciat interesele patrimoniale ale societății.
Viorel Temelescu a fost trimis în judecată pentru complicitate la înşelăciune şi uz de fals. „În sarcina inculpatului Marin Condescu s-a reţinut că, în perioada 23.03.2011 – 29.09.2011, în calitate de președinte al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, a semnat în fals la rubrica Cesionar şi a uzat de un număr de trei înscrisuri denumite contract de cesiune creanţe, cunoscând că acestea sunt false, pe care ulterior, prin intermediul inculpatului Viorel Temelescu, le-a prezentat spre semnare factorilor de conducere din cadrul SNLO Târgu Jiu, inducându-i pe aceştia în eroare, obţinând în acest mod un folos material injust în sumă totală de 2.503.933 de lei. În sarcina aceluiaşi inculpat s-a reţinut că, în perioada 23.03.2011 – 29.09.2013, în mod repetat şi în baza aceleiași rezoluţii infracţionale, în calitate de președinte al CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu, prin folosirea unor contracte de împrumut fictive, care nu reflectă realitatea, acordate în calitate de persoană fizică către CS Pandurii Lignitul Târgu Jiu şi-a însuşit personal în mod necuvenit suma de 1.551.156 de lei, la care se adaugă suma transferată sistematic către o firmă din Târgu Jiu de 1.080.000 de lei, prejudiciind astfel interesele clubului sportiv“, conform Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS