19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUn şofer băut a rănit grav o mamă și copilul său de nouă luni

Un şofer băut a rănit grav o mamă și copilul său de nouă luni

Polițiștii doljeni spun că șoferul s-a urcat băut la volan și a pierdut controlul mașinii  într-o curbă (Foto: GdS)
Polițiștii doljeni spun că șoferul s-a urcat băut la volan și a pierdut controlul mașinii
într-o curbă (Foto: GdS)

Polițiștii din Segarcea au reținut luni un bărbat care s-a urcat băut la volan și a provocat un accident de circulație în urma căruia o femeie de 25 de ani și fetița sa de numai nouă luni au fost rănite grav. Accidentul s-a petrecut luni, în jurul orei 13.20, comuna doljeană Cerăt, pe DJ 561F.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliției al Județului (IPJ) Dolj, Valentin Tînjală, de 56 de ani, din Segarcea, care conducea un autoturism Daewoo Cielo în comuna Cerăt, într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei de mers, a ieșit de pe drum şi a accidentat grav o femeie și fetița sa de nouă luni, pe care o ținea în brațe. Este vorba de pe Adriana Parpală, de 25 de ani, din comuna Cerăt, care se afla pe marginea drumului în momentul producerii accidentului, în fața curții unei vecine.
Victimele au fost transportate la spital, unde medicii au stabilit că femeia a suferit o fractură de bazin, iar copilul de nouă luni – multiple contuzii.
Tînjală a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat o alcoolemie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la Spitalul din Segarcea, unde i-au fost recoltate probe de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
Pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar oamenii legii au hotărât să-l rețină pe o perioadă de 24 de ore. Tînjală și-a petrecut o noapte în arestul IPJ Dolj, iar ieri a fost dus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Segarcea, urmând ca procurorul de caz să hotărască dacă va cere sau nu arestarea preventivă a bărbatului.
Valentin Tînjală nu este la primul dosar penal, acesta fiind condamnat anul trecut într-un dosar de braconaj. Bărbatul și-a recunoscut faptele și a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare, pedeapsă pe care trebuie însă să o execute dacă va fi găsit vinovat pentru comiterea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS