14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrinși cu zeci de metri cubi de lemn furat

Prinși cu zeci de metri cubi de lemn furat

Jandarmii doljeni au prins doi bărbați din Argeș care sustrăseseră peste 80 de metri cubi de lemn (Foto: IJJ Dolj)
Jandarmii doljeni au prins doi bărbați din Argeș care sustrăseseră peste 80 de metri cubi de lemn (Foto: IJJ Dolj)

Doi bărbați din Argeș sunt cercetați pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos, după ce au fost prinși de jandarmi în timp ce încercau să scoată peste 80 de metri cubi de lemn din pădurea din localitatea Coțofenii din Față.
Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj, vineri, în jurul orei 16.30, un echipaj de jandarmi care executa o misiune de combatere a infracțiunii de tăiere ilegală şi furt de material lemnos a depsitat un bărbat care transporta cu un tir o cantitate mare de arbori pentru care nu avea documente de provenienţă.
Ulterior, jandarmii doljeni au găsit alt tir care urma să fie încărcat cu lemne fără acte de proveniență. „La aproximativ 200 de metri, pe Aleea Chintescu, lângă o cantitate foarte mare de material lemnos, a fost depistat alt bărbat, cu un autocamion prevăzut cu macara. Jandarmii au procedat la legitimarea şi identificarea acestora“, au precizat jandarmii doljeni. În urma verificărilor, s-a stabilit că este vorba de doi bărbați din localitatea Coşeşti, judeţul Argeş, angajaţi la două firme de exploatare de material lemnos.
Oamenii legii au chemat reprezentanții Ocolului Silvic Filiași, care au stabilit că în tir se afla încărcată cantitatea de 23,5 metri cubi de lem de plop, iar alți 60 de metri cubi urma să fie încărcați în celălalt autocamion. De asemenea, în urma verificărilor s-a stabilit că întreaga cantitate de lemn a fost tăiată fără drept şi sustrasă din pădurea Coţofeni. Exploatarea materialului lemnos se făcuse în afara perioadei de exploatare prevăzută în contractul cu cele două firme.
Jandarmii au întocmit actele de constatare pentru comiterea infracţiunilor de tăiere ilegală şi furt de material lemnos, iar cei doi bărbaţi au fost duşi la Postul din Coţofenii din Față, cazul urmând să fie preluat de polițiști.
Tot vineri, oamenii legii din Bucovăț au oprit pentru control, în comuna Vârvoru de Jos, un tractor cu o remorcă încărcată cu lemne. Polițiștii au stabilit că tractorul era condus de Claudiu Stoian, de 36 de ani, din Craiova, angajat al Ocolului Silvic Perișor, iar remorca și tractorul nu erau înmatriculate sau înregistrate  în circulație.
„Pentru materialul lemnos transportat, doljeanul nu a putut prezenta documente legale de proveniență, motiv pentru care materialul lemnos a fost ridicat și depus la Ocolul Silvic Perişor. În cauză se efectuează cercetări faţă de S. Claudiu sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, tractarea unei remorci neînmatriculate şi abuz în serviciu, întrucât acesta este pădurar în cadrul Ocolului Silvic  Perișor, lemnul fiind tăiat ilegal“, au mai explicat reprezentanții IPJ Dolj.
În plus, craioveanul a fost amendat cu 2.000 de lei în baza Legii contravențiilor silvice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS